Gabrijel Eskobar i Jakov Milatović / - KABINET PREDSJEDNIKA
18/03/2024 u 11:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milatović i Eskobar: Za Crnu Goru jako važno strateško partnerstvo sa SAD

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović sastao se jutros sa zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

Sagovornici su potvrili odlične odnose dvije države i istakli važnost snažne podrška SAD reformskim procesima u Crnoj Gori.

Milatović je podsjetio na nedavne susrete sa američkim državnicima.

- Crna Gora doživljava SAD kao važnog saveznika i prijatelja na međunarodnoj sceni sa kojim, želi da učvrsti već uspostavljeno partnerstvo - kazao je Milatović.

image

Gabrijel Eskobar i Jakov Milatović

- KABINET PREDSJEDNIKA

Obostrano je izražen interes za uspostavljanjem strateškog partnerstva, imajući u vidu da postoji prostor za razvoj već započetog ekonomskog dijaloga, kao i za jačanje saradnje u oblasti odbrane i bezbjednosti.

Predsjednik države je ukazao na značaj saradnje dvije zemlje u okviru NATO-a, dodajući da dijelimo političke i vrijednosne stavove Alijanse.

image

Gabrijel Eskobar i Jakov Milatović

- KABINET PREDSJEDNIKA

- SAD će nastaviti da podržavaju evropski put Crne Gore, posebno u oblasti jačanja vladavine prava i nezavisnosti institucija - kazao je Eskobar naglašavajući ulogu Crne Gore kao kredibilnog NATO saveznika.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

03. maj 2024 13:01