Jakov Milatović / - KABINET PREDSJEDNIKA
20/06/2024 u 16:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Milatović: IBAR je zajednički rezultat zalaganja cijelog društva

Predsjednik države Jakov Milatović prisustvovao je radnom ručku sa ambasadorima zemalja članica Evropske unije, povodom završetka belgijskog predsjedavanja Evropskom unijom.

Milatović je belgijskom predsjedavajućem Savjeta EU i našim partnerima iz EU zahvalio na kontinuiranim naporima i posvećenosti koji su značajno doprinijeli održavanju predstojeće Međuvladine konferencija.

Naglasio je da je dobijanje IBAR-a zajednički rezultat zalaganja cijelog društva, te da će našoj zemlji otvoriti završnu fazu pregovora za punopravno članstvo u EU, što će potvrditi da politika proširenja ostaje u fokusu evropske politike.

Kako je istakao, nakon dobijanja IBAR-a neophodna je dodatna angažovanost donosilaca odluka, imajući u vidu da nas u narednom periodu očekuju veliki izazovi, kako bi u najskorijem roku ispunili sve obaveze iz pregovaračkog procesa.

U tom smislu, kako je naveo, Crna Gora bi ulaskom u EU 2028. godine, kao pozitivan primjer zamljama kandidatima bila podstrek i dokaz da je proces proširenja EU i dalje živ.

image

Jakov Milatović

- KABINET PREDSJEDNIKA

Istakao je da suština samog procesa i sprovođenja reformi u konačnom treba da rezultira poboljšanjem kvaliteta života naših građana, a ne samo formalnim ispunjavanjem zadataka.

Na kraju, Predsjednik države je poručio da očekuje da će i nakon evropskih izbora, EU posvećeno raditi na integraciji zemalja kandidata, kako bi ostala efikasan globalni akter za promociju svojih vrijednosti.

GA: Nakon pozitivnog IBAR-a Crna Gora na prekretnici- Konkretni rezultati ili neizvjesna budućnost

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jun 2024 16:48