Lajčak i Milatović / - FOTO: KABINET PREDSJEDNIKA
29/04/2024 u 10:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milatović-Lajčak: Crna Gora da iskoristi pozitivan momenat i postane prva naredna članica EU

Predsjednik države Jakov Milatović primio je u oproštajnu posjetu specijalnog izaslanika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslava Lajčaka i tom prilikom istakao da Crna Gora ostaje snažno posvećena na putu ka punopravnom članstvu u EU, što predstavlja glavni vanjskopolitički cilj naše zemlje.

- Milatović je ukazao da je naša država sprovođenjem širokih društvenih i političkih reformi zaslužila završnu fazu procesa pristupanja EU, a dobijanje IBAR-a bio bi dodatan impuls na našem evropskom putu - saopšteno je iz Kabineta predsjednika.

Ocijenio je i da bi učlanjenje Crne Gore u EU bila poruka i ostalim zemljama kandidatima da istraju u reformama i da je proces proširenja i dalje živ.

Specijalni izaslanik Lajčak je kazao da za Crnu Goru postoji pozitivan momenat u EU koji treba iskoristiti, dodajući da je naša država na dobrom putu da postane prva naredna članica.

Deblokirano pristupanje EU, Crna Gora uprkos preprekama ima veliku priliku

Takođe, naglasio je i značaj uloge Predsjednika u procesu evropskih integracija i demokratskih reformi u našoj zemlji.

- Predsjednik Milatović je poručio da su dobrosusjedski odnosi jedan od stubova naše vanjske politike, te da Crna Gora kao kredibilan saveznik u okviru NATO-a značajno doprinosi miru i stabilnosti regiona Zapadnog Balkana.

Na kraju, Milatović je Lajčaku zahvalio na dosadašnjem zalaganju kada je u pitanju Crna Gora i poželio mu puno uspjeha u budućem profesionalnim angažmanu, zaključuje se u saopštenju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 08:00