Jakov Milatović / - FOTO: PREDSJEDNIK
20/12/2023 u 13:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Milatović potpisao ukaz o proglašenju zakona: Brojni benefiti za građane

Navedeni sporazumi predstavljaju dio obaveza koje proizilaze iz Berlinskog procesa i njihovo potvrđivanje doprinijeće ubrzanju evropskog puta naše zemlje, ali i unapređenju regionalne saradnje, navodi on

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović saopoštio je da je upravo potpisao ukaze o proglašenju zakona, koje je Skupština Crne Gore donijela na sjednici od 18. decembra.

- Upravo sam potpisao ukaze o proglašenju zakona, koje je Skupština Crne Gore donijela na sjednici od 18. decembra 2023. godine, a kojima su potvrđeni: Sporazum o slobodi kretanja na Zapadnom Balkanu sa ličnom kartom, Sporazum o priznavanju profesionalnih kvalifikacija za doktore medicine, doktore stomatologije i arhitekte u kontekstu Centralnoevropskog sporazuma o slobodnoj trgovini i Sporazum o priznavanju kvalifikacija u oblasti visokog obrazovanja na Zapadnom Balkanu -  saopštio je predsjednik Milatović na društvenoj mreži " X".

Dodaje da "navedeni sporazumi predstavljaju dio obaveza koje proizilaze iz Berlinskog procesa i njihovo potvrđivanje doprinijeće ubrzanju evropskog puta naše zemlje, ali i unapređenju regionalne saradnje. Dodatno, građani Crne Gore biće u prilici da ostvaruju brojne benefite koji će proisteći iz primjene ovih sporazuma".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 15:49