Milatović u posjeti Austriji / - KABINET PREDSJEDNIKA
07/02/2024 u 22:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milatović pozvao vodeće austrijske industrijalce da investiraju u Crnu Goru

Predsjednik Udruženja industrijalaca je kazao da Crnu Goru prepoznaju kao sigurnog partnera i istakao, da prirodni i strateški potencijali naše zemlje pružaju dobru priliku za investiranje

U okviru zvanične posjete Beču, predsjednik Crne Gore Jakov Milatović bio je gost radne večere tokom koje je razgovarao sa predsjednikom Udruženja industrijalaca Džordžom Knilom i predstavnicima vodećih austrijskih kompanija iz oblasti infrastrukture, tehnologije i industrije.

image

Milatović sa Džordžom Knilom

- KABINET PREDSJEDNIKA

Tom prilikom, predsjednik države je sagovornike upoznao sa rezultatima koje je Crna Gora postigla na putu uspostavljanja vladavine prava i jačanja nezavisnosti institucija što je, kako je istakao, ključni preduslov za unapređenje poslovnog ambijenta u zemlji.

- Crna Gora je lider u pregovaračkom procesu i očekujem da će naša država biti prva naredna članica EU - kazao je predsjednik i poručio da je upravo sada pogodan momenat za investiranje, imajući u vidu da je u prethodnom periodu u našoj zemlji postignuta institucionalna stabilnost.

image

Milatović u posjeti Austriji

- KABINET PREDSJEDNIKA

Predsjednik Udruženja industrijalaca je kazao da Crnu Goru prepoznaju kao sigurnog partnera i istakao, da prirodni i strateški potencijali naše zemlje pružaju dobru priliku za investiranje.

- “Nearshoring” ulaganja predstavljaju šansu za naš region, ali i potrebu EU kompanija kako bi smanjile rizike poslovanja i osnažile svoje lance snabdijevanja - ocijenio je Milatović.

image

Milatović u posjeti Austriji

- KABINET PREDSJEDNIKA

Na kraju, on je austrijske privrednike pozvao da investiraju u našu zemlju i da na taj način daju dodatan doprinos snaženju odnosa dvije zemlje.

Tokom prvog dana zvanične posjete Austriji, predsjednik države sastao se i sa predstavnicima Instituta društvenih nauka i održao predavanje na Bečkoj diplomatskoj akademiji gdje je govorio na temu “Proširenje EU za stabilnost”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 23:47