/ - FOTO: PREDSJEDNIK CG
14/12/2023 u 10:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milatović sa holandskim premijerom Ruteom: Značajna podrška Holandije našem evropskom putu

Predsjednik Milatović je iskoristio priliku da premijera Rutea pozove da posjeti Crnu Goru, što je sa zadovoljstvom prihvaćeno

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović sastao se sa predsjednikom Vlade Holandije Markom Ruteom na marginama Samita Evropska unija - Zapadni Balkan.

On se premijeru Ruteu u razgovoru zahvalio na dosadašnjoj podršci u procesu pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji, i istakao važnost dalje podrške Holandije politici proširenja Evropske unije.

Sagovornika je upoznao sa pozitivnim pomacima koje je naša država uradila u prethodnom periodu po pitanju sveobuhvatnih reformi, istakavši uvjerenje, da će nova Vlada nastaviti dalji reformski proces, koji je u interesu cjelokupnog crnogorskog društva.

Premijer Mark Rute ponovio je punu podršku ubrzanju evropskog integracionog procesa Crne Gore, i ohrabrio našu zemlju da u narednom periodu nastavi sa koracima u pravcu unaprjeđenja vladavine prava, s posebnim akcentom na imenovanja u pravosuđu.

Dvije zemlje kao članice NATO-a, kako je dodao predsjednik Milatović, sarađuju na većem nivou i u okvirima važnim za širu, globalnu bezbjednost i potvrdio da Crna Gora ostaje u potpunosti posvećena saveznica.

On je iskazao zadovoljstvo otvaranjem rezidentnog predstavništva u Hagu i izrazio očekivanja da će Holandija, shodno reciprocitetu otvoriti Ambasadu u Crnoj Gori.

Takođe, naglašena je potreba daljeg unapređenja prijateljskih i savezničkih odnosa dvije države i ostvarivanja dinamičnije saradnje, prvenstveno kroz intenziviranje političkog dijaloga.

Predsjednik Milatović je iskoristio priliku da premijera Rutea pozove da posjeti Crnu Goru, što je sa zadovoljstvom prihvaćeno.

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 08:09