Jakov Milatović / - DAN
24/09/2024 u 12:12 h
Gordana BojanićGordana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Milatović: Smjena generala Lazarevića je pokušaj politizacije VCG, neću to dozvoliti

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da se ne slaže sa smjenom načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, generala Zorana Lazarevića, poručujući da neće dozvoliti politizaciju Vojske.

- Dok sam ja predsjedavajući Savjeta za bezbjednost i odbranu političkih odluka neće biti. Smjena Lazarevića je pokušaj politizacije Vojske Crne Gore, a ne pričaju o ekonomskom statusu vojnika. Interesuje ih samo kadriranje, ja to neću dozvoliti - kazao je Milatović, odgovarajući na pitanja novinara nakon konferencije za medije koalicije "Za bolju Podgoricu - Jakov Milatović".
On je poručio da ministar odbrane Dragan Krapović nije predsjednik te da ako se Lazerević i smijeni, ne postoji koncenzus oko izbora novog načelnika Generalštaba VCG. 
- Nijesam čuo nijedan argument zašto treba smijeniti Lazarevića. Rekli su mi da je čovjek od 57 godina star. U isto vrijeme spremaju izmjene zakona prema kojima će vojnici služiti do 60 godine- kazao je Milatović i dodao da vlast zloupotrebljava sve državne resurse, a da on ima samo svoju riječ.

Krapović Milatoviću: Neću dozvoliti da urušite sistem odbrane i VCG


 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
24. septembar 2024 13:42