Jakov Milatović / - FOTO: KABINET PREDSJEDNIKA
30/05/2024 u 18:14 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Milatović u Gusinju: Unaprjeđenje saobraćajne infrastrukture važno za valorizaciji turističkih potencijala

Predsjednik Crne Gore, Jakov Milatović boravio je danas u zvaničnoj posjeti Opštini Gusinje, na poziv predsjednika opštine Sanela Balića.

- On je u razgovoru sa predsjednikom Opštine i opštinskim rukovodstvom upoznat sa brojnim izazovima sa kojima se susrijeće ova opština - saopšteno je iz Kabineta Milatovića.

Milatović je istakao da prirodni potencijali koje opština Gusinje posjeduje, nijesu na adekvatan način iskorišćeni, što mora biti prioritet donosilaca odluka u narednom periodu.

- U tom smislu, naglasio je da bi unaprjeđenje saobraćajne infrastrukture, kroz uključivanje ključnih projekata u kapitalni budžet države, bio važan podstrek valorizaciji turističkih potencijala i poboljšanju kvaliteta života svih stanovnika ovog kraja - navodi se u saopštenju.

Na taj način, kako je kazao, stvoriće se uslovi za brži razvoj ove Opštine iz koje mladi neće odlaziti, već se vraćati i doprinositi sveukupnom napretku naše države.

Predsjednik opštine Gusinje  zahvalio se Milatoviću na posjeti i naveo da je neophodna veća angažovanost i odlučnija podrška državne vlasti, što bi bilo od velikog značaja za budući prosperitet i razvoj ove Opštine.

- Predsjednik države je ukazao i da se ovoj opštini na najljepši način svjedoči o multikonfesionalnom i multietničkom skladu i suživotu koji stanovnici ovog kraja brižno njeguju - dodaje se u saopštenju.

Poručio je da samo Crna Gora ujedinjena u različitostima i u kojoj poštovanje, solidarnost i jednakost čine temeljne vrijednosti, može zakoračiti u sigurniju budućnost i ostvariti društveni i ekonomski prosperitet.

- Tokom posjete Gusinju, predsjednik Milatović je obišao Gusinjsku sobu i vjerske objekte tri tradicionalne konfesije, a posjetu je završio razgovorom sa privrednicima i mladima iz ove opštine - zasključuje se u saopštenju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. jul 2024 14:14