/ - FOTO: FB
09/08/2023 u 15:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milatović završio konsultacije, sjutra o mandataru

Konsultacije o mandataru za sastav vlade počele su 31. jula

Crnogorski predsjednik Jakov Milatović danas je, razgovorima sa predstavnicima Albanskog foruma i Ujedinjene Crne Gore, završio konsultacije o mandataru za sastav nove vlade. Milatović će sjutra u 12 sati održati konferenciju u Rezidenciji na Cetinju, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Milatović je na Tviteru naveo da je tokom gotovo dvije sedmice konsultacija imao priliku da razgovara sa predstavnicima 18 političkih subjekata u parlamentu o prioritetima, strukturi, modelu i podršci za formiranje nove vlade.

On je u ponedjeljak na Cetinju razgovarao sa predstavnicima Albanske alijanse, Demokratske unije Albanaca i Civisa, dok je prošle sedmice obavio konsultacije sa predstavnicima Pokreta Evropa sad, Demokratske partije socijalista, Demokratske Crne Gore, Nove srpske demokratije i Demokratske narodne partije.

Milatović je, u okviru kosultacija, razgovarao i sa predstavnicima Bošnjačke stranke, Građanskog pokreta URA, Socijaldemokrata i Hrvatske građanske inicijative, kao i liste Socijalističke narodne partije i Demosa.

Konsultacije o mandataru za sastav vlade počele su 31. jula.

Milatović je ranije rekao da, iako ima rok od 30 dana, očekuje da će konsultacije završiti za 15 dana.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 07:01