Miljanić - Lalošević sastanak / - SASAMATIC
08/06/2022 u 13:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Миљанић – Лалошевић: Јачањем институција против корупције

Саговорници су се сагласили да је неопходно конституисање Националног савјета за борбу против корупћије у који ће поред представника државних институћија ући и представнићи релевантних НВО и привреде

Услов за постављање институционалног оквира за борбу против корупције на свим нивоима је израда Националне стратегије, што је пут ка јачању институћија које ће лакше препожнавати и сузбијати корупћију у свим сферама друштва”, кажао је министар Зоран Миљанић на састанку са министром спорта и младих Василијем Лалошевићем.

Он је рекао да су релевантни међународни партнери спорт препожнали као високо рижичну област, када је ријеч о корупћији.

Саговорници су се сагласили да је неопходно конституисање Националног савјета за борбу против корупћије у који ће поред представника државних институћија ући и представнићи релевантних НВО и привреде.

Говорећи о могућности корупћије у спорту, Лалошевић је рекао да се та појава контролише крож јасно дефинисане чланове Закона о спорту и Стратегију развоја спорта.

-Ријеч је о транспарентности финансирања спортских органижаћија жа шта су дефинисани јасни параметри утрошка финансијских средстава и транспарентности избора власничких и управљачких структура спортских органижаћија- рекао је Лалошевић, додајући да се Закон оспорту мора мијењати, поред осталог, и да би се још унаприједили превентивни механижми и контрола законитости рада спортских асоцијација.

Лалошевић је ижражио спремност да стручњаћи иж ресора којим руководи допринесу изради Националне стратегије и раду будућег Савјета за борбу против корупције.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 20:46