Мило Ђукановић / - ДПС
29/10/2021 u 19:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мило Ђукановић: ДПС не може живјети од старе славе

Jер нећемо више чежљиво гледати ни на Рим, ни на Беч, ни на Праг, него ћемо живjети европски живот овдjе. Тамо jе кренула Црна Гора, тамо jе води ДПС, поручио је предсједник државе

Општинска изборна конференциjа Демократске партиjе социjалиста у Биjелом Пољом коjом су настављене реформе унутар партиjе. Jош jедан показатељ да ДПС интензивно наставља са кадровским jачањем партиjе, што jе испуњење jедног од главних циљева постављених на Конгресу из jануара мjесеца ове године, саопштено jе из Општинског одбора ДПС Биjело Поље.

Присутнима се обратио предсjедник Мило Ђукановић коjи jе рекао да је ДПС у изазовима са коjима се суочавало црногорско друштво, изградила своjе повjерење и своjу супериорност на црногорскоj политичкоj сцени.

– Сада морамо да будемо jош бољи, и морамо да знамо да се не може живjети од старе славе. Дивно jе да смо ми довели Црну Гору до независности, увели jе у НАТО, водимо jе ка Европи, jер jе то обећаваjуће. Ако ми као генерациjа не стигнемо да уживамо у пуноj мjери европски квалитет живота, кренули смо тим путем свjесни да ће генерациjе наших потомака живjети европским квалитетом живота и ваљда смо као родитељи врло срећни због тога. Jер нећемо више чежљиво гледати ни на Рим, ни на Беч, ни на Праг, него ћемо живjети европски живот овдjе. Тамо jе кренула Црна Гора, тамо jе води ДПС – поручио jе Ђукановић.

Он jе истакао да су сада потребне паметне одлуке и паметни избори да би ти људи коjе су изабрани на jучерашњоj конференциjи могли наставити тим путем.

У свом обраћању члан Предсjедништва ДПС Зоран Пажин саопштио jе да jе Биjело Поље од посебног значаjа за афирмациjу виталних вриjедности црногорског друштва, као што су отворено грађанско друштво, мултикултурализам, мултивjерски карактер друштва и антифашизам.

– Данас као мало када ове вриjедности су доведене у питање и опасност на jедан перфидан начин jер jе jасно да оно што имамо на политичкоj сцени ниjе у циљу афирмациjе већ их насупрот томе, дубоко угрожава. Томе нема ко да се супротстави сем нас, jер као што знамо ДПС увиjек за собом носи терет државничке одговорности – истакао jе Пажин.

Из ДПС-а су истаскли да је циљ сачувати супериорност политике партиjе у Биjелом Пољу.

– На конференциjи jе закључено да jе циљ сачувати супериорност политике наше партиjе у Биjелом Пољу, али и неопходност да наш град да онаj препознатљив, моћан импулс повратку релевантности Демократске партиjе социjалиста и њене политике на државном нивоу, заузимања оне традиционалне позициjе стожера државне политике коjа Црну Гору води ка европском систему вриjедности и ка европском квалитету живота – додаjе се у саопштенjу.

Поред предсjедника Ђукановића, члана Предсjедништва партиjе Зорана Пажина, конференциjи су присуствовали и генерални секретар Александар Богдановић, координатор Извршног одбора за Биjело Поље Никола Дивановић, као и броjни посланици и чланови Главног одбора општине.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 10:02