Andrej Milović / - PRINTSCREEN/SKUPšTINA CRNE GORE/YOUTUBE
13/06/2024 u 16:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Milović pisao Mandiću: Omogućite mi učešće u radu sjednice na kojoj će se raspravljati o mom razrješenju

Ministar pravde Andrej Milović zatražio je od predsjendika Skupštine Andrije Mandića da učestvuje u radu parlamenta na sjednici na kojoj će se raspravljati o njegovoj smjeni.

U dopisu koji je dostavljen Mandiću, a u koji je Dan imao uvid, Milović navodi da očekuje poziv, da kao aktuelni ministar pravde učestvuje u radu Skupštine. 

- Cijeneći Vaše nesporno političko iskustvo i važnost državne fukcije koju u 28. sazivu Skupštine Crne Gore obavijate, vjerujem da ćete suvereno odlučiti i uvažiti moj zahtjev, demonstrirajući demokratski kapacitet i potvrđujući dosadašnju dobru parlamentarnu praksu Vaših prethodnika u ovakvim slučajevima. Istovremeno, time bi bilo omogućeno poslanicima u plenumu, ali i ukupnoj crnogorskoj javnosti da cuju obilinu i utemeljenu argumentaciju, uz poštovanje rimskog pravnog i etičkog principa višemilenijumskog trajanja - audiatur et altera pars. Uz uvjerenje da smo se kolegijalno i profesionalno razumjeli i da ćemo zajedno dati doprinos još jednom demokratskom iskoraku naše države Crne Gore i njenom pravnom i političkom sistemu, dok iščekujem Vaš odgovor srdačno Vas pozdravljam uz izraze ličnog uvažavanja - kazao je Milović.

Milović očekuјe Mandićev poziv da prisustvuјe sјednici

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. jun 2024 12:39