/ - FOTO: SASAMATIC
12/12/2023 u 09:05 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Milović: Za nepoštovanje države Crne Gore i njenih građana izreći što više zatvorskih kazni

Rasprava o amandmanu za zaštitu ugleda države koji su predložili poslanici opozicije

Ministar pravde Andrej Milović je na sjednici skupštinskog Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu  apelovao je na sudstvo da svako vrijeđanje i nepoštovanje države Crne Gore i njenih građana sankcioniše na najstroži način i sa što više zatvorskih kazni.

- Šaljem apel crnogorskim sudovima da svako vrijeđanje i nepoštovanje države Crne Gore i njenih geađana sankcionišu na najstroži mogući način i sa što voše zatvorskih kazni - rekao je Milović.

On je predložio da se napravi kompromis.

- S obzirom da smo jako brzo išli s ovim zakonom i bez velikog perioda za rasprave, a ići će izmjene Krivičnog zakonika ponovo: možemo da napravimo kompromis – da vi povučete amandman, a ja kao ministar pravde, ako me ne smijene, obećavam da ćemo i ovu materiju i set onih koji se tiču stranih organizacija i naroda o kojim je govorio predstavnik Bošnjačke stranke – cijeli taj korups zajednički predložiti kao načelni tekst-  rekao je on na sinoćnoj sjednici Odbora poslanicima DPS-a tokom rasprave o amandmanu za zaštitu ugleda države.

Prema njegovim riječima ići će sa tim da će ovo što je DPS sad predložio biti sastavni dio izmjena KZ Ministarstva pravde, a da se sad prihvati načelno bez ovog dijela da ide glasanje.

- Politički se obavezujem da će ići kompletno poglavlje i da će ići ovo što ste predložili što je dobro i lično podržavam, i biti sastavni dio sljedeće izmjene KZ-a, a da zbog manivala i sive liste ovo sad ide na ovaj način - naveo je Milović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

19. maj 2024 22:01