/ - Фото: ТВЦГ
21/02/2022 u 12:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мишел-Ђукановић: Политичка стабилност кључна за напредак

Предсједник Европског савјета је на Твитеру написао да су разговарали о важности фокусирања дијалог о напредовању у ЕУ реформама

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић данас се у Бриселу састао са предсједником Европског савјета Шарлом Мишелом. Након састанка предсједник Европског савјета је поручио да је политичка стабилност кључна за напредак ка ЕУ, пише портал РТЦГ.

-Веома отворен и садржајан тете-а-тете разговор са предсједником Европског савјета Шарлом Мишелом. Постигнут је висок степен сагласности о потреби интензивирања сарадње ЕУ и Западног Балкана. Црна Гора ће и даље играти важну улогу промотера европског система вриједности"-написао је Ђукановић на Твитеру након састанка.

Предсједник Европског савјета је на Твитеру написао да су разговарали о важности фокусирања дијалог о напредовању у ЕУ реформама.

-Политичка стабилност је кључна за напредак- поручио је Мишел. 

Ђукановић ће, како је раније најављено, данас разговарати са високим званичницима Европске уније.

Он ће, како је саопштено, имати и сусрет са Генералним секретаром Европске службе за вањске послове Стефаном Санином.

-Разговори у европским институцијама прилика су за размјену мишљења о неопходности динамизирања политике проширења и актуелним приликама у земљи и региону- саопштено је раније данас из Службе за информисање предсједника Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 21:03