/ Иван Митровић
17/06/2021 u 09:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Митровић: Сјајно од "сјајних демократа" да сјајније не може бити

Нема мјеста за оне који урушавају мултикултурализам, мултиконфесионализам, грађанску Црну Гору, поручио је Митровић

Иван Митровић, посланик ДПС-а у Скупштини Црне Горе саопштио је да ко нема способности, храбрости и петље да се ухвати у коштац са аргументима, свједочила је током јучерашњег засиједања Скупштине Црне Горе цјелокупна црногорска јавност.

- Сједница за „шпице“, које ће се нерадо сјећати сваки добронамјерни човјек у Црној Гори. Тужна слика црногорске збиље. Сјајно од „сјајних демократа“ да сјајније не може бити. Мој, али и став цјелокупне ДПС се увијек знао. Нема мјеста за оне који урушавају мултикултурализам, мултиконфесионализам, грађанску Црну Гору и нема мјеста за афирмацију антиевропских вриједности у Црној Гори. Ваш став смо, понављам, имали прилику да чујемо током јучерашњег засиједања „гласаћемо за само ако не буде гласао ДПС”, што у преводу значи “гласаћемо само ако на тај начин не буде довољно гласова за смјену”, можда негдје још и пали али не код грађана Црне Горе- навео је он.

Истакао је да, колико је Митровић био предан у свом раду, на сваком мјесту на којем се налазио, свједоче дјела а не ријечи.

- Митровић је за три године, колико је био на челу једне од државних институција, више урадио за те три године него цјелокупна ваша Влада, ево још мало па за цијелу једну годину. Колико је био предан у свом раду неко је одлучио и да га награди, како ви кажете супротно прописима, са 20.000 стамбеног кредита. Ево прилике и вама али и разним другим „лелекачима“ над Митовићевом имовином да провјерите све што је везано за име Ивана Митровића и његове уже и шире родбине. Митровић је увијек спреман да провјерите цјелокупну његову имовину и његово ријешено стамбено питање, али и начин рјешавања тога питања и да о томе обавијестите цјелокупну црногорску јавност. Митровић је спреман и да провјерите законитост стамбеног кредита у износу од 20.000 еура као и уредно измиривање рата по том кредиту. Такође спреман је, ако утврдите било какву незаконитост учињену од стране Митровића, да врати тих 20.000 еура, без обзира на разлоге због којих их је и добио. Митровић је такође спреман да провјерите законитост свега што је он до сада радио у свом животу, само није спреман на подметања- истакао је саопштењем.

Нагласио је да се пита колики политички лицемјер мораш бити па држати "моралне лекције Ивану Митровићу због 20.000 еура стамбеног кредита, а у истом тренутку ”држати леђа” премијеру који је у тренутку добијања стана од 130м2, од државе Црне Горе посједовао кућу која вриједи више него цјелокупна Митровићева имовина".

- Или на примјер, подржавати министра Митровића чија нелегална кућа, вриједи више него цјелокупна имовина Ивана Митровића. Ако нијесте лицемјери, онда сте у вашем реаговању замијенили мене и вашег министра. Не знам да ли и од кога можете, али од мене криминалца и лопова нити можете, нити ћу вам дозволити да правите. Ни вама ни било коме на црногорској политичкој сцени. Што се тиче обливања зноја у ишчекивању вашег реаговања. Признајем заиста сам био обливен, али искључиво због тога што сам пар тренутака прије него сам се сусрео са вашим реаговањем гледао репризу скупштинског засиједања. Нажалост, гледао сам морално самоубиство Црне Горе којем се не радујем иако су његови извршиоци моји политички противници, то јест ви- поручио је Митровић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 09:54