/ - Фото: Са догађаја
17/12/2021 u 15:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Напредак у преговорима представника Главног града и Општине Тузи

Привремено су регулисани и послови управљања и коришћења непокретноси из УП Санитарна депонија са рециклажним центром и пружање услуга депоновања отпада, те регулисање трошкова одржавања јавне расвјете"

Преговори педставника општина Подгорица и Тузи напредују и данас је једногласно предложена Одлука о привременом уређењу односа између та два града до коначне расподјеле имовине за стварање услова за рад општине Тузи, у складу са Законом о територијалној организацији. То је саопштено из  Министарства јавне управе, дигиталног друштва и медија

-Наиме, данас је у Министартсву јавне управе, дигиталног друштва и медија одржана 10. Сједница Организационог одбора (ОО) за стварање услова за почетак рада новоосноване Општине Тузи, коју је сазвала в.д. директорица Директората за ефикасну имплементацију добре јавне управе и предсједница ОО, Милијана Вукотић - Јелушић. Сједници су присуствовали чланови и представници Главног града, Миљан Баровић, секретар Секретаријата за планирање простора и одрживи развој и Младен Илић, директор Дирекције за имовину и представници Општине Тузи, предсједник општине Ник Гјелосхај, Нермин Алибашић, секретар СО Тузи и Емин Аџовић, секретар за финансије- наводе у саопштењу.

Додају:"Иста ће бити упућена на усвајање локалним парламентима Главног града и Општине Тузи, чиме ће се стећи услови да Општина Тузи постане носилац права својине на одређеним непокретностима у вези са којима не постоји спор између двије стране, да се пренесу права и обавезе Главног града, као оснивача Јавне установе Културно-информативни центар „Малесија“ на Општину Тузи, да се регулишу власничка права над инфраструктуром  д.о.о. „Водовод и канализација“ Тузи и статус запослених у д.о.о Тржнице и пијаце Подгорица, које преузима привредно друштво „Пијаце“ Тузи, те услови и начин коришћења бунара Вуксанлекићи 2 и Диноша 2. Привремено су регулисани и послови управљања и коришћења непокретноси из УП Санитарна депонија са рециклажним центром и пружање услуга депоновања отпада, те регулисање трошкова одржавања јавне расвјете".

-Организациони одбор је формиран 2018. године и претпосљедња, 9. сједница, је одржана у октобру 2019. године. У циљу ефикасног рада и што скоријег окончања процеса територијалног разграничења двије јединице локалне самоуправе, наредна сједница је планирана већ у јануару- поручују они.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 23:52