Andrej Milović / - SCREENSHOT YOUTUBE
14/06/2024 u 16:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Nema saglasnosti da Milović učestvuje u radu sjednice na kojoj će se raspravljati o njegovom razrješenju

Na današnjoj sjednici Kolegijuma predsjednika Skupštine Crne Gore nije zauzet konačan stav da li će ministru pravde Andreju Miloviću biti omogućeno da govori na sjednici na kojoj će se raspravljati o njegovom razrješenju.

Kako saznajemo, da bi se Milović obratio na sjednici potrebna je saglasnost, koja ne postoji, jer se Pokret Evropa sad poziva na Poslovnik Skupštine Crne Gore koji ne predviđa mogućnost da se ministar obrati. O ovom pitanju bi Kolegijum trebalo ponovo da se sastane. 

Postoji praksa koju je je uspostavio raniji predsjednik Skupštine Aleksa Bečić, kad se omogućilo bivšem ministru pravde Vladimiru Leposaviću obraćanje u završnoj riječi. Međutim, postoji i praksa nekadašnje većine (DPS-SD-SDP) kada nijesu omogućili Vanji Ćalović Marković i Ireni Radović da se obrate.

Predlog da se Milović obrati podržali su na sjednici kolegijuma predstavnici DPS, BS, SD, URA i HGI.

Iz dijela vlasti saopštili su da poslovnik to ne omogućava, ali nemaju ništa protiv, s tim što su posebno upozorili da razumiju potrebu opozicije da pokuša da izazove haos. Demokrate su rekle da kad je već omogućeno ranije Leposaviću da se obrati kroz završnu riječ, onda se to može i sada omogućiti.

Podsjetimo, premijer Milojko Spajić dostavio je u utorak Skupštini predlog za razrješenje ministra pravde Andreja Milovića.

Skupština Crne Gore 19. juna ponovo će odlučivati o Zakonu o Javnom servisu i Zakonu o Sudskom savjetu koje je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović vratio poslanicima na ponovno izjašnjavanje. Nakon izglasavanja zakona biće nastavljena šesta sjednica na kojoj će biti utvrđen dnevni red, a pod tačkom "izbor, imenovanja i razrješenja" je i razrješenje ministra pravde Andreja Milovića.
Dogovoreno je i da se Premijerski sat i poslanička pitanja zakažu za 28. jun. 

Milović pisao Mandiću: Omogućite mi učešće u radu sjednice na kojoj će se raspravljati o mom razrješenju

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. jun 2024 12:36