Miloš Nikolić / - FOTO: DPS
12/09/2023 u 20:43 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nikolić: Abazovićeva vlada namjerno razbila ANB i UP

On navodi da Zakon o unutrašnjim poslovima i Zakon o Agenciji za nacionalnu bezbjednost jasno adresiraju odgovornost za do sada, neviđeno narušavanje bezbjednosti pravosudnih institucija

Tužilaštvo bi trebalo da istraži kako se sistematski urušavao bezbjednosni sistem države, smatra portparol Demokratske partije socijalista Miloš Nikolić.

On navodi da Zakon o unutrašnjim poslovima i Zakon o Agenciji za nacionalnu bezbjednost jasno adresiraju odgovornost za do sada, neviđeno narušavanje bezbjednosti pravosudnih institucija, njenih čelnika i svih građana.

-ANB je po zakonu bila dužna da pruži kontaobavještajnu zaštitu institucija, a Uprava policije je dužna u skladu za članom 18 stavom 1, alinejom 5 da obezbijedi predmete koji su dokaz u krivičnom postupku- objavio je Nikolić.

Ističe da je obje institucije Abazovićeva vlada namjerno razbila i tako narušila njihovu osnovnu funkciju zaštite države, institucija i građana.

-Tužilaštvo treba da istraži kako se sistematski urušavao bezbjednosni sistem države, tako što su privatizovane dvije najvažnije institucije, iz njih otjerani sposobni kadrovi a zaposleni ljudi privatno bliski dvojcu Abazović – Adžić. Posljednji skandal sa rupom u zidu depoa Višeg suda samo je posljedica takvog djelovanja-zaključio je Nikolić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 20:24