/ - MILOš NIKOLIć - FOTO: DPS
03/11/2023 u 09:53 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nikolić: Najavom izmjena Zakona o državljanstvu Mandić potvrdio da je cilj vlasti "srpski svet"

Skandalozna najava Mandića, da je u planu izmjena Zakona o državljanstvu kojim bi se omogućio etnički inženjering, još jedna je potvrda da je Crna Gora dobila antievropsku vlast, smatra Nikolić

Miloš Nikolić, portparol DPS Crne Gore, oglasio se povodom navoda predsjednika Skupštine Andrije Mandića vezano za plan izmjene Zakona o državljanstvu.

-Skandalozna najava predsjednika Nove srpske demokratije, Andrije Mandića, da je u planu izmjena Zakona o državljanstvu kojim bi se omogućio etnički inženjering, još jedna je potvrda da je Crna Gora dobila antievropsku vlast čiji je cilj utapanje naše države u "srpski svet" a ne dalji integracioni put ka Evropskoj uniji - navodi Nikolić.

On dodaje da je time Mandić potvrdio još jednom ono što je rekao prije nekoliko dana u Skupštini Crne Gore kada je kazao da su njegovi ciljevi i dalje isti – a retorika i metodi različiti.

-A njegovi ciljevi su uvijek bili više nego jasni – i kada se protivio nezavisnosti Crne Gore i kada je štrajkovao glađu zbog nezavisnosti Kosova i kada je pokušavao državni udar i kada je najavljivao istupanje Crne Gore iz NATO saveza, i kada je Putina nazivao predsjednikom “većinske Crne Gore”- smatra Nikolić.

Dodaje da bez obzira na to što se Mandić trudi da u svojim izjavama, koje su prepune frazeologije i ispraznih floskula, liči na Aleksu Bečiću, jasno je da je njegovo političko djelovanje i dalje usmjereno isključivo na ostvarivanje interesa velikosrpskog nacionalizma u Crnoj Gori, te da svaka vlast koja direktno zavisi od njega može biti samo antievropska i proruska.

- Najavom izmjena Zakona o državljanstvu Mandić je odredio prioritet novoj skupštinskoj većini, i potvrdio ono što je, uostalom, svima bilo jasno – da ovako sklepana vlast ne vodi Crnu Goru u Evropsku uniju, već pravo pod okrilje "srpskog sveta" - zaključuje Nikolić u saopštenju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 19:17