Милош Николић / - ДПС
20/03/2022 u 12:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Николић Ракчевићу: Свака одлука мањинске владе зависиће искључиво од ДПС-а

Престаните да вријеђате интелигенцију грађана и помирите се са околношћу да вам је једина нада да ваш предсједник и актуелни мандатар постане премијер управо то да се ДПС врати на власт

Портпарол и посланик ДПС-а у Скупштини Црне Горе. Милош Николић поручио је Луки Ракчевићу (УРА), након његовог обраћања синоћ, да ће, уколико дође до формирања мањинске владе, то ће бити "искључиво посљедица околности да вам је ДПС својим гласовима то омогућио, односно, да са нашом странком вршите власт".

- Господине Ракчевићу, како сте само један у низу који понавља ову мантру, политички нелогичну, подсјећам Вас да се свака Влада бира гласовима парламентарне већине која јој даје подршку, и да та иста парламентарна већина у једној држави чини власт. Према томе, уколико дође до формирања мањинске владе, то ће бити искључиво посљедица околности да вам је ДПС својим гласовима то омогућио, односно, да са нашом странком вршите власт - каже Николић.

Према томе, како је саопштио, "изађите из превазиђене политичке реторике која се односи на ДПС".

- Престаните да вријеђате интелигенцију грађана и помирите се са околношћу да вам је једина нада да ваш предсједник и актуелни мандатар постане премијер управо то да се Демократска партија социјалиста врати на власт. Ма како ви то звали - истакао је Николић.

Портпарол и посланик ДПС-а поручио је Ракчевићу да свака одлука и свака политика мањинске владе - уколико уопште одлучие да им дају подршку, зависиће само и искључиво од Демократске партије социјалиста.

- Према томе, савјетујем вам да почнете да се понашате прикладно позицији у којој се налазите, и да се бавите својом а не нашом странком. У супротном, могло би се десити да до улцињских избора испред имена Дритана Абазовића уз ријеч мандатар - како га тренутно рекламирате, стоји и додатак: који је усљед одсуства подршке морао да врати мандат - поручио је Николић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 04:23