Andrija Nikolić, / - DPS
12/04/2024 u 14:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nikolić: Spremni smo za dijalog kad se stavi van pravne snage odluka o prinudnoj upravi u Šavniku

Poslanik DPS-a Andrija Nikolić kazao je da će prisustvovati sastanku predstavnika političkih partija na kojem će se govoriti o situaciju u Šavniku, sa ciljem da upozore parlamentarnu većinu da odluka o prinudnoj upravi u toj opštini, koju su stavili u pravni promet, mora biti povučena.

Nikolić je na konferenciji za medije naveo da je prvo potrebno povući takvu odluku, da bi mogli da povedu dijalog o pronalasku nekog pametnog rješenja da se riješi situacija u Šavniku poštujući zakone i Ustav.

- A to znači da moramo stvoriti uslove da se izborni proces u Šavniku završi. Da li to možemo da uradimo nekom zakonskom intervencijom ili pozivanjem Države na ozbiljnost da uradi ono što nije uradila u prethodnih devet ili 10 slučajeva, to bih ostavio Odboru za izbornu reformu koliko ta tema dođe do odbora. Ali ponavljam, uslov da se o tome ozbiljno porazgovaraje da ta odluka bude stavljena van pravnog prometa, naveo je Nikolić.

Uvodi se prinudna uprava u Šavniku, odluka Vlade objavljena u Službenom listu

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić sinoć je saopštio da je rješenje za izbornu krizu u Šavniku uvođenje prinudne uprave i raspisivanje novih izbori, ali sa prethodno očišćenim biračkim spiskom. Drugo rješenje je, smatra on, da se u parlamentu napravi dogovor oko posebnog zakona kojim bi se uredila ta materija.

Naveo je i da je pitanje Šavnika trebalo da riješi prethodna Vlada nakon isteka mandata Skupštine opštine.

- Imate grupu poštenih ljudi koji ne žele da "turisti-glasači" ukradu izborne rezultate. To je etičko i moralno pitanje. Dva biračka mjesta na kojima izbori nisu završeni su najveća i na njima je upisan najveći broj lažnih glasača, naveo je Mandić za TVCG:

Mandić: Crna Gora živi normalan demokratski život, Vlada bez potrebe pokazala neke slabosti

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 23:10