Vladimir Joković / - FOTO: VLADA CRNE GORE/SASAMATIC
12/09/2024 u 17:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Većina članova bojkotovala GO SNP

Većina članova Glavnog odbora (GO) Socijalističke narodne partije(SNP) nije danas prisustvovala sastanku tog tijela koji je sazvao aktuelni predsjednik Vladimir Joković, saznaje portal "Dana"

Na sastanku bez kvoruma koji čini većina članova i predstavnika Opštinskih odbora trebalo je da bude odlučeno o imenovanju Slađane Kaluđerović za potpredsjednicu partije i drugim pitanjima.

Većina članova bojkotovala je GO nezadovoljna, kako su nam neki od njih nezvanično saopštili, samovoljom lidera partije Jokovića, koji je samostalno odlučio o koalicionom nastupu SNP-a na lokalnim izborima i ignorantskom odnosu prema organima partije i istaknutim članovima.

Kako nam saznajemo u SNP-u  zamjeraju predsjedniku odsustvo poštovanja Statuta, neposvećenost partiji i obnavljanju nekada jake infrastrukture stranke.

"Joković, kao mnogi političari, nije mogao da se odupre sindroma fotelje pa je zaboravio kakva je stranka SNP, pokušava da lažira odluke GO na koji je došlo četrdesetak članova od 140", kazao je jedan od starih članova SNP-a.

Kako navodi, većina članova GO SNP zamjera predsjedniku loš odnos prema ljudima koji su ga podržali kada je biran za lidera partije, kao i prema kvalitetnim kadrovima koji su zbog njega napustili partiju.

Joković nema podršku za politiku koju vodi i to je bio razlog bojkota GO.

Nije bilo izjašnjavanja ni oko koalicioni nastupa sa Novom srpskom demokratijom Andrije Mandića, kao ni redovnih sjednica.

"Glavni odbor održao je za Novu godinu svečanu sjednicu, pa tek u martu kao Dan partije. Drugih sastanaka, ni rasprava nije bilo ni o jednom aktuelnom pitanju. Ne može se lažirati partijski rad", navode dugogodišnji članova SNP-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 21:26