/ FOTO: ODBOR ZA ZDRAVSTVO
07/11/2022 u 12:24 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje održao 50. sjednicu

Na sjednici je dogovoreno da Odbor uputi Vladi Crne Gore, odnosno Ministarstvu zdravlja, dopis kojim će se tražiti mišljenje o Prijedlogu zakona o izmjenama Zakona o zdravstvenoj zaštiti

Na danas održanoj 50. sjednici, Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje je razmotrio Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o zdravstvenoj zaštiti, koji je podnio poslanik Andrija Popović (klasifikacioni broj: 28-2/22-4 EPA 522 XXVII od 20.07.2022. godine).

Predloženi zakon obrazložio je predlagač zakona poslanik Andrija Popović.

- Poslanik Popović se saglasio sa amandmanima Odbora pa isti, shodno članu 150 stav 3 Poslovnika Skupštine Crne Gore, postaju sastavni dio Prijedloga zakona o izmjenama Zakona o zdravstvenoj zaštiti i o njima Skupština posebno ne odlučuje. U skladu sa članom 115 stav 2 Poslovnika Skupštine Crne Gore, pet članova Odbora je glasalo „za“ Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o zdravstvenoj zaštiti, nije bilo glasova „protiv“, a dva člana Odbora su se uzdržali od glasanja- navodi se u saopštenju.

Na sjednici je dogovoreno da Odbor uputi Vladi Crne Gore, odnosno Ministarstvu zdravlja, dopis kojim će se tražiti mišljenje o Prijedlogu zakona o izmjenama Zakona o zdravstvenoj zaštiti, koji je podnio poslanik Andrija Popović, s obzirom da nije dostavljeno u skladu sa članom 135 stav 2 Poslovnika Skupštine Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. oktobar 2024 15:18