/ - FOTO: MINISTARSTVO
07/11/2023 u 14:10 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Odović: Fokus na odgovornom upravljanju državnom imovinom

On je naveo da je jedan od prioritetnih pravaca djelovanja jeste i izmjena zakonskih i podzakonskih akata kojima se reguliše oblast državne imovine, popis imovine i uspostavljanje registra državne imovine

Ministar  prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine, Janko Odović saopštio je da će njegov fokus biti  na razvoju i izgledu Crne Gore, ali i na odgovornom upravljanju državnom imovinom.

 -Na tom zadatku dva najvažnija elementa su hitnost i visok kvalitet u izradi prostorno-planskih dokumenata, koji će usmjeriti razvoj teritorije Crne Gore i biti osnov za privlačenje održivih investicija, zaustavljanje odlaska postojećih i dovođenje novih investitora  - poručio je Odović.

On je naveo da je jedan od prioritetnih pravaca djelovanja jeste i izmjena zakonskih i podzakonskih akata kojima se reguliše oblast državne imovine, popis imovine i uspostavljanje registra državne imovine.

- Digitalizacijom pomenutih podataka omogućićemo građanima da imaju uvid u registar, a samim tim da imaju i kontrolnu i korektivnu funkciju kada je u pitanju upravljanje državnim resursima - zaključuje u saopštenju.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 07:39