Joković i Šćekić / dan
25/09/2024 u 08:29 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Održana elektronska sјednica Glavnog odbora SNP-a: Mijenjali neaktivne, birali koordinatore

Elektronska sjednica Glavnog odbora Socijalističke narodne partije održana je juče, a na njoj su članovi ovog partijskog tijela dali saglasnost za promjenu članova GO koji više od godinu nisu prisustvovali sjednicama, a određeni su i koordinatori za opštine u kojima je opštinskim odborima, odnosno njihovim predsjednicima istekao mandat.

Ova partija nije juče obavještavala javnost o svojim aktivnostima, iako su one u posljednje vrijeme u žiži interesovanja njenog članstva, zbog, kako nezvanično saznajemo, zategnutih odnosa između predsjednika Vladimira Jokovića i potpredsjednika Dragoslava Šćekića. U tom kontekstu je juče, među njima, i komentarisana informacija da Šćekić nije koordinator ni u jednom gradu, a to je uvijek bila praksa da potpredsjednik partije preuzme odgovornost za neki od opštinskih odbora i da prati njegov rad. Među aktivistima ove partije govorilo se i da postoji mogućnost da Šćekić napusti SNP i formira sopstvenu stranku, što je on u nedavnom intervjuu "Danu" nazvao spinovima i demantovao.  

Plasiranje lažnih vijesti

Dragoslav Šćekić smatra da su lažne vijesti o njegovom napuštanju partije ciljno plasirane, jer se u posljednje vrijeme sve češće govori o Kongresu partije i izboru novog predsjednika SNP-a.

– To su interpretacije onih koji očito nisu imali kapaciteta da SNP vrate na odgovarajući nivo, već partija ide u pravcu privezaka određenim političkim subjektima. To nije dobro ni za SNP, nije dobro ni za te subjekte, a nije dobro ni za Crnu Goru – naglasio je nedavno za "Dan" Šćekić, koji je i ministar sporta i mladih u 44. Vladi Crne Gore.

– Nije istina da planiram da formiram partiju i u tom pravcu nisam nikada razmišljao. Ja sam neko ko je sačuvao Socijalističku narodnu partiju duži niz godina, a naročito u prethodnom periodu kada je bilo teških momenata. Ja sam tu da se kandidujem za predsjednika partije i da partiju vratimo na onaj put na koji je nekad bila, da vratimo partiju na put razvoja i napretka i da vratimo članstvo kojeg jako mnogo ima, koje u ovom momentu čeka promjene u Socijalističkoj narodnoj partiji – kaže Šćekić.

Juče je, za razliku od prije nekoliko dana, na elektronskoj sjednici glavnog odbora bilo kvoruma, jer su "na vezi" bila 102 člana, od 141 ovog partijskog tijela.

Većina članova bojkotovala GO SNP

Nezvanično smo saznali da su, shodno Statutu partije, konstatovane dvije ostavke i prestanak članstva u GO za sedam članova, zbog nedolaska na sjednice od preko godinu. Na jučerašnjoj sjednici je usvojena odluka o imenovanju koordinatora za pripremu izbornih konferencija u opštinama u kojima je istekao mandat opštinskom odboru.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. septembar 2024 09:22