/ - УРА
18/03/2022 u 16:59 h
Miljan KneževićMiljan Knežević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Омер Бајрактари, носилац листе "За нови почетак" : Наш приоритет је унапређење инфраструктуре и урбани развој

Без одговарајуће инфраструктуре не можемо развити туризам на оговарајућем нивоу и не можемо бити град који може да искористи свој потенцијал, поручио је Бајрактари

Носилац листе "За нови почетак" (УРА, ДП, СД, СДП) на предстојећим локланим изборима у Улцињу, Омер Бајрактари саопштио је данас на конференцији за медије да је инфраструктура  једна од најважнијих болних тачака најјужнијег града и да ће листа на чијем је челу највећ и акценат датитом  питању, односно на унапређењу инфраструктуре и урбаног развоја.

- За нас је ово питање веома важно, с обзиром да живимо у туристичком и прекограничном граду. Без одговарајуће инфраструктуре не можемо развити туризам на одговарајућем нивоу и не можемо бити град који може да искористи свој потенцијал. Листа "За нови почетак"  највећи дио програма фокусирала је управо на инфраструктури Улциња и рјешавању комуналних проблема, казао је Бајракатари. Он  је рекао да је то једина листа каоја може да  рачуна на максималну подршку Владе Црне Горе.

- Та подршка нам је заиста потребна, како бисмо реализовали пројекте око којих се годинама диже прашина. Један од њих је и наставак Булевара Мајке Терезе. Тај пројекат се мора приоритетно завршавати. Нови мост преко ријеке Бојане, који повезује Црну Гору са Албанијом је такође пројекат који ће промијенити позицију Улциња и дати нову етапу развоја нашег града. Израда тог пројекта је почела и  финансирају га обје земље  рекао је Бајрактари. Најавио је да ће у мандату  завршити биоскопску салу у центру града и дјечији вртић у Улцињском пољу.

-  Ови пројекти су спремни и чекају почетак реализације односно локалну управу која ће то одблокирати. Желимо да након много година имамо значајна улагања из буџета општине Улцињ. Наш приоритет ће бити уређење градске чаршије, којој ћемо дати нови изглед кроз уређење фасада. Ми као будућа власт желимо да дамо огроман допринос томе, нагласио је он. Према његовим ријечима, и  шеталиште на Малој плажи је зрело за нови почетак те да колаиција на чијем је челу има идеју да распишемо међународни конкурс, како би  Пристану и Улцињу након неколико деценија дали потпуно нови изглед, какав, како је истакао,  тај  најпосјећенији дио  града и заслужује.

- Такође, приоритет ће нам бити и комунално уређење града. Нови паркинг простори и тротоари под хитно морају бити уређени и изграђени. Ово ће бити изазов с обзиром на то да последњих година није изграђен ниједан нови паркинг, нити метар новог тротоара. Kључни фокус за нас ће бити и чистоћа града која је сада испод сваког нивоа, како у самом центру града, тако и у свим дјеловима - закључио је Бајрактари.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 08:12