Članovi litvanske delegacije sa Vukovićem i Subotićem / - IGOR SLJIVANCANIN
07/03/2024 u 08:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Parlamentarci Litvanije u posjeti Skupštini: Podrška Crnoj Gori za punopravno članstvo u EU

Predsjednik Odbora za evropske integracije Ivan Vuković i zamjenik predsjednik Odbora Jovan Subotić sastali su se sa delegacijom Grupe za međuparlamentarnu saradnju sa zemljama Zapadnog Balkana Parlamenta Litvanije

Grupa za međuparlamentarnu saradnju sa zemljama Zapadnog Balkana parlamenta Litvanije, predvođena Valdasom Rakutisom, predsjednikom Interparlamentarne grupe i članovima Adroniusom Ažubalisom i Zenonasom Streikusom, posjetila je Skupštinu Crne Gore, gdje se sastala sa predsjednikom i i zamjenikom Odbora za evropske integracije.

Sa sastanku je razgovarano o evropskoj perspektivi Crne Gore, uz akcenat da je današnja posjeta prilika da Litvanija pruži dodatan podsticaj našoj zemlji ka punopravnom članstvu u EU.

Razgovarajući o evropskoj integraciji Crne Gore Vuković je upoznao sagovornike sa aktuelnim političkim prilikama u zemlji.

U cilju ispunjavanja privremenih mjerila za poglavlja 23 i 24 on je izrazio očekivanje da će konstruktivna saradnja Skupštine i Vlade biti dodatno afirmisana u predstojećem periodu kako bi pregovori o članstvu ušli u završnu fazu.

U tom kontekstu, članovi Odbora su ukazali na značaj političkog momenta u Evropi i naglasili važnost kontinuirane podrške evropskih partnera.

Rakutis je kazao je da je današnji sastanak prilika da iskažu snažnu podršku Crnoj Gori u njenim daljim naporima na putu ka punopravnom članstvu. On je pohvalio napredak naše zemlje i zaključio da je međuparlamentarna saradnja važna kako bismo postigli uspjeh u daljem procesu evropskih integracija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 23:45