Фото: ДПС / - Фото: ДПС
04/03/2023 u 16:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pavićević: Relaksirani premijer zaćutao, šta još treba da nam se dogodi kako bi on i Adžić podnijeli ostavke?

Zaćutao je od jučerašnjeg tragičnog događaja u Osnovnom sudu. Nema ga da sa smješkom raširi ruke i poruči građanima da budu relaksirani, niti da ponovi da je bezbjednosna situacija u državi nikad bolj, kazao je Pavićević

Izgleda da je premijer Dritan Abazović konačno na tragu da razumije sopstvenu i odgovornost svoje Vlade u tehničkom mandatu, poručuje Aleksandar Pavićević, član Izvršnog odbora DPS-a. 

Zaćutao je od jučerašnjeg tragičnog događaja u Osnovnom sudu. Nema ga da sa smješkom raširi ruke i poruči građanima da budu relaksirani, niti da ponovi da je bezbjednosna situacija u državi nikad bolja, kazao je Pavićević.

- Šta još u ovoj državi treba da se dogodi kako bi Abazović i Filip Adžić podnijeli ostavke? Dok uzurpiraju funkcije duže od pola godine, stanje je sve gore i gore - naveo je on.

Razumljivo je. kako dodaje, zašto Abazović ćuti ako je tačno da je ljetos za veoma kratko vrijeme u dva navrata ignorisao upozorenja Agencije za nacionalnu bezbjednost o zabrinjavajuće lošem nivou zaštite u državnim institucijama.

Podsjetio je da je "to ona ANB koju je Abazović podrivao, smijenivši na kraju vršioca dužnosti njenog direktora, koji je, kako se ispostavilo,  proročanski pokušao da skrene pažnju na probleme bezbjednosti naših institucija."

Umjesto da objektivno sagleda potencijalnu prijetnju, kako kaže, Abazović je i prekjuče demonstrirao potpuno ignorisanje problema.

"Govoreći o - relaksiranosti, nehajno poručujući da su to maltene dječji nestašluci. Samo što su se ovoga puta djeca iz Češke obrela u Crnoj Gori."

- Kada se dogodi katastrofa poput one avgustovske na Cetinju, ali i kada se pokaže koliko je naš sistem ranjiv - kao u slučaju hakerskog napada od kojeg se još nije sasvim oporavio, svjedočili smo pokušajima relativizacije, zamjene teza, optužbe na račun ranije vlasti, ali nikad ništa o njihovoj odgovornosti.

Ovog puta to ne prolazi - svaki pokušaj relativizacije problema i opstanka u foteljama predstavljao bi ponižavanje inteligencije građana koji se s punim pravom pitaju da li su više sigurni kada izađu na ulicu.

Vjerujemo da će Abazović ovoga puta smijeniti Adžića, utoliko prije što je on funkcioner partije čiji je predsjednik, i da će sam ponuditi ostavku - kazao je Pavićević.

Biće to test njegove političke, pa ako hoćete i ljudske zrelosti, zaključio je u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 00:35