Boris Pejović / - PES
09/06/2024 u 20:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Pejović: Nema razloga da ponovo ne glasamo IBAR zakone

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Boris Pejović kaže za TVCG da ne postoji nijedan razlog da se u Skupštini povono ne glasa za IBAR zakona.

On je to kazao povodom odluke predsjednika Jakova Milatovića da vrati Skupštini Crne Gore na ponovno odlučivanje dva zakona - zakon o nacionalnom javnom emiteru – Javnom medijskom servisu Crne Gore i o izmjenama i dopunama Zakona o Sudskom savjetu i sudijama.

- Što se tiče konkretno našeg odnosa prema ovom zakonu, kao što znate ovaj zakon koji pripada setu IBAR zakona je dobio pozitivno mišljenje EK i ne postoji ni jedan razlog da ga ne glasamo, s obzirom na to da smo apsolutno posvećeni dobijanju IBAR-a - kazao je Pejović, prenosi portal RTCG.

Milatović vratio dva "IBAR zakona"

Kako navodi na osnovu, član 85 stav 4, saziv za sjednicu se može uputiti u roku od sedam dana prije dana određenog za održavanje sjednice.

- Međutim, za to je neophodan dogovor na kolegijumu, a imajući u vidu značaj ovog zakona siguran sam da će kolege na kolegijumu imati afirmativan stav. Takođe, član 182 predviđa da ukoliko predsjednik Crne Gore zahtijeva da Skupština ponovo odlučuje u zakonu, predsjednik Skupštine stavlja taj zakon na dnevni red prve naredne sjednice Skupštine - pojasnio je Pejović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. jun 2024 12:53