JEVROSIMA PEJOVIĆ / - FOTO: PRINTSKRIN
26/06/2024 u 20:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Pejović: Partije parlamentarne većine nemaju podršku građana koju su imale prije godinu

Svi konstituenti parlamentarne većine se osjećaju politički ugroženo, mišljenja je Jevrosima Pejović, predsjednica Posebnog poslaničkog kluba

Ona je za RTV Nikšić u emisiji “Kontakt” kazala da danas postoji ogroman prostor za pojavu novih političkih subjekata jer je, prema njenim riječima, veliki broj “razočaranih” građana kao i onih koji osjećaju da su im političari “uzeli nadu da je moguće nešto promijeniti“ i živjeti u pravednijem društvu.

- Jako je važno da se na političkoj sceni pojave odgovorni ljudi koji neće samo klimati glavom i koji neće u parlamentu, samo zato što su dobili naređenje iz partije, nepreispitivati aktivnosti Vlade. Partije bi trebalo da predstavljaju građane. Nijedna partija koja je trenutno u parlamentarnoj većini nema tu podršku građana koju je imala samo prije godinu dana na parlamentarnim izborima. I tu je prostor za ljude koji misle drugačije da se ujedine. Smatram da je dobro da imamo više političkih partija, jer više opcija daje veće mogućnosti izbora građanima da se identifuikuju sa određenim programima. Budućnost Crne Gore je u programskim koalicijama - vjeruje Pejović, prenosi RTNK.

Pejović napominje da smo svjedoci da se “recept“ – korišćenje trauma i najdubljih rana u dnevno političke svrhe, koji je, kaže, “vrlo uspješan bio 90-ih, i danas koristi od vrlo progresivnih stranaka”. A svako ko to radi, po mišljenju Pejović, treba da završi na “političkoj margini“.

(VIDEO)Pejović: Izbori bi nam najviše odgovarali

- Imamo primjer da nam je upravo premijer Milojko Spajić najavio Rezoluciju o Jasenovcu kako bi opravdao glasanje u UN za Rezoluciju o Srebrenici i na taj način umirio prosrpske partije i obezbijedio podršku svojoj Vladi - ističe Pejović.

Komentarišući odnos na relaciji Spajić-Milović, ističe da je premijer “odgovoran što se Milović nalazi na poziciji ministra”.

- Iz mog iskustva saradnje sa obojicom, sigurno nemaju ideološka mimoilaženja. Dijele iste vrijednosti koje su koncentrisane oko sitno političkih interesa. Svaka aktivnost je u pravcu izgradnje nekog ega, malo se tu misli na građane. Obojica znaju dosta oko afere Do Kvon pa bi bilo zanimljivo da u parlamentu čujemo i jednog i drugog - kaže Pejović.

Poručuje da će podržati razrješenje ministra Milovića, jer, kako kaže, da se ona pitala ”on ne bi ni bio u prilici da obnaša tu funkciju”.

- Više sam sklona uvjerenju da on neće biti u prilici da u parlamnetu podijeli informacije koje zna - kaže Pejović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. jun 2024 20:33