Miroslav Pejović / - IVAN PETROVIć IPE
03/12/2023 u 11:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pejović poručio građanima: Otvorite vrata popisivačima

Sami ste najbolji kontrolori ovog procesa, jer svaki građanin ima mogućnost da lično, bez posrednika i isključivo za sebe provjeri vjerodostojnost podataka unešenih u bazu popisa, naveo je Pejović

Direktor Uprave za statistiku MONSTAT Miroslav Pejović pozvao je građane Crne Gore da otvore vrata popisivačima.

- Počeo je popis u Crnoj Gori. Danas i narednih dana vaše domove posjetiće popisivači Uprave za statistiku. Zato ću zamoliti građane da budemo ono po čemu smo prepoznati, da budemo dobri domaćini i da otvorimo vrata svojih domova popisivačima, rekao je Pejović u obraćanju medijima, prenosi Media biro.

Počeo popis, ovo su pitanja

On je naglasio da su popisivači dio nas, naši sugrađani koji su uložili puno napora da se obuče da bi kvalitetno obavili ovaj zadatak, a najmanje što možemo da uradimo za njih je da ih primimo u svoje domaćinstvo i učestvujemo u popisu.

- Od učešća građana u popisu zavisi kvalitet popisnih podataka na osnovu kojih će se raditi buduće javne politike u cilju daljeg razvoja i unapređenja kvaliteta života. Sami ste najbolji kontrolori ovog procesa, jer svaki građanin ima mogućnost da lično, bez posrednika i isključivo za sebe provjeri vjerodostojnost podataka unešenih u bazu popisa, naveo je Pejović.

Pejović se zahvalio svim građanima na razumijevanju, svim zaposlenima u MONSTAT-u, državnim i opštinskim instruktorima i popisivačima na, kako je naglasio, svemu što je urađeno u ovom procesu.

- Srećan početak popisa, da svi zajedno doprinesemo uspješnoj realizaciji, zaključio je Pejović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 09:43