Pejović: Vlada će unaprijediti uslove za rad tužilačkih organa / - PES
16/04/2024 u 18:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pejović: Poruke partnera iz EU vezane za postignute rezultate najbolje demantuju kritičare

Priznanja za ostvarene rezultate koje svakodnevno dobijamo od međunarodnih partnera su ohrabrujuća i potvrđuju našu predanost reformama, vladavini prava i integraciji u širu evropsku porodicu, kazao je generalni sekretar Pokreta Evropa sad Boris Pejović.

Stoga, poruke naših partnera iz EU najbolje demantuju kritike na račun postignutih rezultata aktuelne većine, kazao je Pejović.

- Raduje nas činjenica što je naš efikasan rad i trud prepoznat sa najviših međunarodnih adresa - istakao je.

Takođe, kako je dodao, moraju se pohvaliti i činjenicom da je na XXI sastanku POSP-a, Skupština Crne Gore prepoznata kao jako važna institucija koja konstruktivnim, sadržajnim i sveobuhvatnim dijalogom učestvuje u kreiranju i trasiranju evropskog puta i stvaranju uspješne parlamentarne demokratije. 

Spajić: Napredujemo u borbi protiv korupcije; Bilčik: Nadam se da će Crna Gora uskoro postati dio EU

- Ovi pozitivni komentari su podsticaj, ali istovremeno i podsjećanje da ima još posla pred nama, kako bi ispunili uslove za dobijanje privremenih mjerila - IBAR - kazao je.

IBAR je tu, ako mu se ne izmaknemo

Zato je važno da u susret punopravnom članstvu, nastavimo da radimo zajedno i sarađujemo na polju unaprheđenja standarda i afirmacije vladavine prava, kako bismo ispunili zacrtane ciljeve, poručio je Pejović u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 20:29