Međusobne optužbe / Dan
14/08/2024 u 17:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

PES: Dok je neosnovano širio paniku kako će se prodati EPCG, Abazović dijelio pasoše sumnjivim licima

Dok je neosnovano širio paniku kako će nova Vlada prodati Elektroprivredu zbog Evrope sad 2, tadašnji premijer Abazović dodjeljivao pasoše sumnjivim licima, koji se terete za višemilionsku utaju poreza, saopštili su iz Pokreta Evropa sad (PES).

- Kada se odvajao od fotelje, Abazović je širio paniku da će se obustaviti hapšenja i borba protiv kriminala i korupcije, pripisujući sebi nadležnosti tužilaštva.

Sada, kada se transparentno i u skladu sa zakonom dijele materijali kojim se građani mogu upoznati sa programom Evropa sad 2, ni to ne odgovara Abazovićevoj partiji, koja je tvrdila da ga nema - navode iz PES-a.

Ističu da je Abazović, kada je sa DPS-om i Bemaksom slavio premijersku poziciju, to pravdao motivom da ubrza evropski put i deblokira pravosuđe.

- Kada je aktuelna vlada dobila IBAR i deblokirala institucije, to je Abazovića partija komentarisala kao rezultat geopolitičkih okolnosti - kažu iz PES-a.

Kada je konstituisana 44. Vlada, Abazović je, kako su saoptili, najavljivao da neće trajati ni par mjeseci, da bi danas aktuelna Vlada imala dvotrećinsku podršku.

URA: Spajićev PES brutalno zloupotrebljava institucije u predizborne svrhe

- Sve Abazovićeve pompezne najave i prognoze imaju svrhu da pokažu koliko je bivši premijer plasirao izmišljotina, kako bi širio lažnu nadu sebi i okruženju da će se vratiti na poziciju, na koju ga je jednom ustoličio DPS - zaključili su iz PES-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. septembar 2024 16:53