POKRET EVROPA SAD / - POKRET EVROPA SAD
12/08/2024 u 15:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

PES: Koliko se URA brinula o interesima države, vidjelo se u slučaju dodjele pasoša Ramaju

Iz "Pokreta Evropa sad" saopštili su da koliko se URA brinula o interesima države Crne Gore, najbolje se vidjelo u slučaju dodjele pasoša Naseru Ramaju, koji je sada uhapšen i osumnjičen za utaju poreza od oko dva miliona eura.

- Međutim, upravo danas osumnjičeni Naser Ramaj je na osnovu procjena tadašnjih ministarstava unutrašnjih poslova i finansija, kojima su upravljali Filip Adžić i Aleksandar Damjanović, dobio crnogorsko državljanstvo sa obrazloženjem da je dao "veliki ekonomski doprinos Crnoj Gori". Ovo je tek početak utvrđivanja kontroverznih radnji koje je izvršavala Abazovićeva Vlada, a podsjećamo da je ista rekorder u dodijeli državljanstava. Za kratko vrijeme Vlade kojom je upravljao Dritan Abazović izdato je preko 300 crnogorskih pasoša na preporuku tadašnje izvršene vlasti- navode iz PES-a.

URA: Sprema se pljačka državne imovine, kome sad Spajićev PES namješta poslove

Kako ističu, "zbog vrlo nelagodne pozicije u kojoj se nalazi URA, a koja nema obrazloženje za ove postupke, fokus pokušavaju da usmjere na novi spin kako PES preko zakona planira rasprodaju državne imovine". 

Ramaju određene mjere nadzora: Zabranjeno da napušta stan i oduzet mu pasoš

- Prije nepunih godinu dana, Abazović je iznio takođe neistinu, kada je rekao da će Spajić nakon formiranja Vlade prodati Elektroprivredu Crne Gore, kako bi se na taj način obezbijedila sredstva za finansiranje programa Evropa Sad 2. URA i njen predsjednik imaju najveći problem ne sa PES-om, već sa istinom, koja ih vremenom svaki put do sada apsolutno demantuje- naveli su iz PES-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 06:42