22/09/2024 u 16:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(FOTO)PES: Rakčević izostaje sa protesta kad nelegalno gradi njegova porodica i kad sa DPS koalira njegova partija

Listovi nepokretnosti oca i brata Luke Rakčevića, Nemanje i Gorana, dokazuju da su vlasnici više stambenih zgrada i prostora sagrađenih bez dozvole, navode iz PES-a.

- Dok se stari student Rakčević, po sopstvenom iskazu, dosljedno pojavljivao na svim protestima protiv devastacije prostora, odnosno divlje gradnje, to jedino nije uradio zbog više primjera te prakse u sopstvenoj porodici. Naime, porodica Rakčević dosljedno, a to znači otac, stric i sin (jedan ili oba), nelegalno gradi godinama. I to bi se možda i tumačilo kroz kontekst uobičajenih DPS praksi jednog vremena, kojem nijesu ni Rakčevići odoljeli. Međutim, gospodin Rakčević je napadno i licemjerno glasan u prozivanju drugih za slične postupke. Rakčević nije, ali i očigledno neće protestovati protiv nelegalne gradnje sopstvene porodice. Ali hoće za sve ostale - pojašnjavaju u saopštenju.

image

Izvor: PES
 

- IZVOR: PES

Marković: Rakčevića nije bilo na protestima protiv manjinske Vlade sa DPS-om

Dodaju:"Slično, Rakčević nije protestovao ni protiv vlade koja je nastala uz podršku DPS-a".

image

Izvor: PES
 

- IZVOR: PES

- Njemu je to prihvatljivo i normalno. Onda nimalo ne čudi njegova podrška izvjesnoj koaliciji Abazović - Milatović - DPS nakon podgoričkih izbora.  Da rezimiramo - ako i povjerujemo da je Rakčević bio na svim protestima na kojim su se branile neke vrijednosti, njegov aktivizam u dva slučaja obavezno izostaje. Izostaje onda kada nelegalno gradi njegova porodica, što je možda i razumljivo jer krv nije voda, ali i onda kada sa DPS-om koalira njegova partija. Oba ova slučaja neodoljivo podsjećaju na onaj politički fenomen držanja jedne ruke na srcu dok se intonira državna himna, a druge u džep gradjanima dok se vrši vlast. Ne treba puno pronicljivosti da bi se zaključilo kroz ova dva postupka da je Luki Rakčeviću i njegovoj partiji na ovim izborima bitno samo da budu tas na vagi, jer je upravo to osnova na kojoj oni zidaju svoju licemjernu politiku - zaključuju u PES-u.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. septembar 2024 17:39