Miloš Pižurica / - FOTO: POKRET EVROPA SAD
22/02/2024 u 10:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pižurica: Za hapšenja isključivo zaslužan SDT, a ne političari

Pižurica ističe da potreba pojedinih političara da sebi pripišu tuđe zasluge, pogotovo akcije SDT-a, u velikoj mjeri ugrožavaju elementarni demokratski i ustavni postulat da pravosuđe mora biti nezavisno od političkog uticaja

Posljednja hapšenja po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i njegovog tima, koja imaju svoj kontinuitet još od kada je gospodin Vladimir Novović preuzeo funkciju, jeste dokaz da tužilaštvo radi profesionalno i nezavisno, kazao je poslanik Pokreta Evropa sad Miloš Pižurica.

Pižurica ističe da potreba pojedinih političara da sebi pripišu tuđe zasluge, pogotovo akcije SDT-a, u velikoj mjeri ugrožavaju elementarni demokratski i ustavni postulat da pravosuđe mora biti nezavisno od političkog uticaja.

- Zalagati se istovremeno za depolitizovano pravosuđe, a kotistiti zasluge SDT-a u marketinške svrhe bilo koje partije ne može biti održivo. Dakle, na izvršnoj vlasti je da podrži akcije, ali prije svega obezbijedi bolje uslove, dok partije moraju biti suzdržane u pripisivanju tuđih zasluga, ako se zalažu za depolitizovano pravosuđe - istakao je on.

Nakon što je zakonodavna vlast kompletirala imenovanja u pravosuđu, Pižurica od izvršne očekuje da unaprijedi uslove rada prije svega SDT-a.

- To je najbolji odgovor onima koji su manipulisali javnost da će 44. Vlada stopirati borbu protiv organizovanoog kriminala i korupcije. Kao što se javnost može uvjeriti taj proces je nezaustavljiv - zaključio je Pižurica.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 01:35