Pregovori PES-a sa SNP-om i Demosom / - RTCG
21/07/2023 u 13:22 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Joković: Važno je da Vlada bude šira kako bi bila stabilnija

Nastavićemo pregovore. Naši stavovi su bili podudarni oko toga kuda će da ide Crna Gora, ekonomske reforme, vladavine prava..., kazao je lider SNP-a

Lider SNP-a Vladimir Joković kazao je nakon sastanka sa liderom PES-a Milojkom Spajićem da je postignut visok stepen saglasnosti kada je riječ o principima buduće vlade koje je PES dostavio potencijalnim partnerima. Poručio je da je važno da Vlada bude šira kako bi bila stabilnija. Istakao je da nije bilo govora o podjeli resora.

Joković je saopštio da mu je bitno da sva obećanja u predizbornoj kampanji budu ispunjena.

“Dobili smo poziv od gospodina Spajića da budemo dio vlasti. Nastavićemo pregovore. Naši stavovi su bili podudarni oko toga kuda će da ide Crna Gora, ekonomske reforme, vladavine prava... Oko personalnih rješenja i podjele vlasti nijesmo razgovarali”, rekao je on.

Poručio je da bi bilo dobro da Vlada bude šira kako bi bila stabilnija i da ne bi zavisia od pojedinaca i da bi trajala četiri godine. 

"To smo naučili iz iskustva u 42. i 43. vladi", rekao je Joković. 

Sastanku su prisustvovali i lider Demosa Miodrag Lekić, kao i funkcioner SNP-a Dragan Ivanović.

Jutros su predstavnici PES-a razgovarali sa predstavnicima Albanskog foruma, a tokom dana će se sastati i sa liderima Albanske alijanse  i HGI-ja.  

Spajić se juče sastao sa predstavnicima koalicije ZBCG i Demokratske Crne Gore. 

Kako je saopšteno iz te parije, na sastancima je konstatovano da su za sve strane prihvatljivi prinicipi koje je nedavno usvojio i predložio PES, te da oni treba da predstavljaju temelj buduće saradnje.

Poziv na pregovore nijesu dobili DPS i GP URA. 

Spajić je potencijalnim partnerima za formiranje 44. Vlade dostavio dokument sa deset principa. Taj dokument mogao bi da bude osnova za sporazum o formiranju nove vlade.

Državna izborna komisija proglasila je u petak konačne rezultate parlamentarnih izbora održanih 11. juna.

Đeljošaj nakon razgovora sa Spajićem: Zagovaramo naše programske principe

Spajić je ranije danas razgovarao sa predstavnicima Albanskog foruma, Nikom Đeljošajem, Nikolom Camajem i Ferhatom Dinošom.

Kako je najavljeno, Spajić će danas razgovarati i sa predstavnicima Albanske alijanse i Hrvatske građanske inicijative.

Formalni pregovori o formiranju nove Vlade počeli su u četvrtak razgovorima sa predstavnicima koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG) i Demokratske Crne Gore.

Iz PES-a je nakon sastanaka saopšteno da su koaliciji ZBCG i Demokratama prihvatljivi prinicipi PES-a za sastav nove vlade i da oni treba da predstavljaju temelj buduće saradnje.

Najavljeno je da će razgovori sa rukovodstvom ZBCG i Demokrata o formiranju buduće vlade biti nastavljeni.

Predstavnici PES-a trebalo je da razgovaraju i sa Bošnjačkom strankom (BS), ali su iz te partija poručili da ne mogu doći na sastanak zbog ranije preuzetih obaveza.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 13:30