06/06/2023 u 08:16 h
POLITIČKI MARKETINGPOLITIČKI MARKETING
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pokret Evropa sad: Sedam sati radno vrijeme, sat više za porodicu i prijatelje

Solidarno društvo za dostojanstven život

Pokret Evropa sad! Ima plan reforme tržišta rada i socijalnog sistema koji će Crnu Goru učiniti državom SOCIJALNE PRAVDE. Program Evropa Sad 1 i podizanje zarada je omogućio odličnu početnu poziciju i želimo da nastavimo djelovanje u ovom pravcu, kako bi naša djeca rasla u blagostanju, a naši najstariji građani uživali u zasluženoj penziji.

Uvešćemo kraće radno vrijeme, jer želimo da našim građanima omogućimo da više svog vremena posvete porodici i prijateljima. Radeći sedam, umjesto dosadašnjih osam sati dnevno, imaćemo više prostora u našim životima jedni za druge.

Profesionalizovaćemo centre za socijalni rad i Zavod za zapošljavanje. Socijalna pravda počiva na uređenom sistemu zakona i dobrom radu institucija koje su umrežene.  Svima nama se može desiti da nam u nekom trenutku života zatreba više podrške, da ostanemo bez posla, da izgunimo dom u prirodnoj nepogodi, da nemamo sredstava da svojoj djeci obezbijedimo sve ono što im je neophodno... Osnažene i umrežene institucije će svakome pomoći da se lakše vrati na tržište rada kako bi počeo doprinositi društvu i pomagati drugima koji se nađu u sličnoj izazovnoj situaciji. Važno je prepoznati sve građane kojima je potrebna podrška, a prvi korak u reformi je kvalitetan socijalni karton i umrežavanje institucija. Realizovaćemo i reviziju socijalnih davanja, kako bi pomoć države dobijali građani koji je zaista trebaju.

Želimo da sva djeca imaju jednake šanse za srećno djetinjstvo, zato će veći dječji dodatak će imati najmlađi iz socijalno ugroženih porodica.

Mladim bračnim parovima ćemo sistemski pomoći da dođu do svoje prve nekretnine. Kroz liniju u Kreditno-garantnom fondu, oni će biti u mogućnosti da lakše obezbijede sredstva potrebna za učešće za kupovinu stana.

Sprovešćemo programe zapošljavanja za nezaposlene žene, mlade i dugoročno nezaposlene. Realizacijom Programa „Garancija za mlade“ omogućićemo svima koji završavaju školovanje da dobiju zaposlenje.  Pružićemo šansu za zaposlenje svim nezaposlenim ženama koje žele da rade! Ženama koje obaveze oko djece ili starijih članova porodice u tome sprječavaju, omogućićemo kvalitetne servise brige o djeci i starijima. Ženama kojima treba više znanja i vještina kao bi pronašle posao, omogućićemo besplatno obrazovanje, prilagođeno njihovim individualnim potrebama.

Obezbijedićemo sistemsku brigu o osobama sa invaliditetom kako bi im omogućili samostalan, siguran i bolji život. Osnivanjem i reformisanjem institucija koje će se baviti procjenom invaliditeta, profesionalnom rehabilitacijom i zapošljavanjem osoba sa invaliditetom osiguraćemo da svi građani budu ravnopravni članovi našeg društva.

Prilikom realizacije Programa Evropa sad 1 najteži i sa ljudske strane najbolniji izazov sa kojim smo se suočavali je bio nedostatak nade. Godinama su nas ubjeđivali da nema novca i da je nemoguće u Crnoj Gori napraviti nešto od kojih bi korist imali svi. Ljudi okupljeni u Pokretu Evropa sad su već uradili najvažniju stvar: VRATILI SU LJUDIMA NADU DA JE MOGUĆE PODIĆI ŽIVOTNI STANDARD SVAKOM GRAĐANINU!

 

VRIJEME JE DA NASTAVIMO GDJE SMO STALI!

SOLIDARNO DRUŠTVO ZA DOSTOJANSTVEN ŽIVOT

 

POKRET EVROPA SAD!

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 21:46