/ foto: lazar ružić
09/12/2022 u 18:17 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pokret "Ima nas": Venecijanska komisija potvrdila ispravnost protesta

Iz Pokreta "Ima nas" su saopštili da su današnja preporuka i mišljenje Venecijanske komisije dali potvrdu da se pokret nalazi na istom polu kojem pripadaju evropski partneri

Iz Pokreta "Ima nas" su saopštili da su današnja preporuka i mišljenje Venecijanske komisije dali potvrdu da se pokret nalazi na istom polu kojem pripadaju evropski partneri.

- Ovim je naša odbrana ustavnog poretka, građanske, moderne i evropske Crne Gore, dobila svojevrsan legitimitet i sa međunarodne adrese. Naravno da nama, slobodomislećim građanima sve to i nije potrebno da bismo bili svjesni činimo li pravu stvar ili ne, jer mi hrabro i odvažno prisustvujemo veličanstvenim i prkosim skupovima u želji da zaštitimo državu od rušenja njenog ustavnog uređenja od zle namjere podanika tuđih interesa. Upravo okupljanja i protest Pokreta “Ima nas“ pokazali su svu snagu građanske Crne Gore, ali i odlučan stav ogromnog broja građanki i građana koji su se usprotivili udaru na temelje tekovina naše države i mukotrpne izgradnje i stvaranja ponosnog građanskog habitusa odakle i crpimo snagu za ideju savremenog i modernog društva za naša pokoljenja- navode u saopštenju.

Poručuju: "Stoga i pozivamo vlastodržce koji zloupotrebljavaju vlast, skupštinske tastere i koriste ostale mahanizme u cilju razgradnje naše države - manite se ćorava posla, dobili ste stav i od Venecijanske komisije, stoga znate što vam je činiti. Kao što i mi znamo što je nama - u ponedjeljak".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 18:19