Zdenka Popović / - FOTO: SKUPšTINA CRNE GORE
26/09/2024 u 17:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Popović: Iznenađena sam ponašanjem poslanice Pejović, pokušala da opstruira ponovno izglasavanje zakona

Poslanica Demokrata u Skupštini Crne Gore Zdenka Popović kazala je da je iznenađena postupcima poslanice Jevrosime Pejović, koja je, kako kaže, zajedno sa ostalim poslanicima Demokratske partije socijalista (DPS-a), neprimjereno pokušala da opstruira ponovno izglasavanje današnjih zakona, suprotno Poslovniku Skupštine.

- Povodom aktuelnih dešavanja u Skupštini Crne Gore, želim izraziti svoje iznenađenje i nezadovoljstvo postupcima poslanice Jevrosime Pejović, koja je, zajedno sa ostalim poslanicima Demokratske partije socijalista (DPS-a), neprimjereno pokušala da opstruira ponovno izglasavanje današnjih zakona, suprotno Poslovniku Skupštine Crne Gore, naglasila je ona. 

Takvo ponašanje je, kako ističe, neodgovorno i protivno demokratskim principima na kojima počiva naš politički sistem.

- Još više me iznenađuje činjenica da je poslanica Pejović, u svom izlaganju o pitanju kupovine ličnih karata, propustila da osudi kupovinu ličnih karata od strane DPS-a, koji je godinama bio sinonim za ovakve antidemokratske radnje, poručuje Popović. 

(VIDEO) Na sjednici Skupštine ponovo usvojeni predlozi zakona potrebni za "Evropu sad 2"

Umjesto da iskaže solidarnost prema jednoj ženi koja se suočavala na sjednici sa pokušajima diskreditacije i uvreda, ona je, ističe Popović, nažalost, odabrala da iskaže solidarnost prema DPS-u. 

Time je, kako tvrdi Popović, jasno pokazala kome je njena lojalnost usmjerena i koga štiti – svoje buduće koalicione partnere.

- Takođe, želim javno čestitati bezbjednosnom sektoru Crne Gore, koji je uspio da spriječi dalju kupovinu ličnih karata od strane tradicionalnih "kupaca ljudskih duša", a svi mi znamo o kome je riječ, poručuje Popović. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. septembar 2024 17:09