Јован Поповић ДПС / - фото: ДПС
18/01/2022 u 15:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Поповић: У Бару се успјешно реализују пројекти

Чињеница да Влада Црне Горе “дискриминише” Општину Бар и издваја минимална средства за реализацију капиталних пројеката, неће успорити развој, оцијенио је он

Док у појединим приморским општинама, Будви, Тивту, Котору, траје блокада општинског апарата, потпуни хаос и нерад, коалициона препуцавања и непотизам, нешто налик стању у Влади Црне Горе, у Бару се успјешно и континуирано реализују пројекти у складу са Планом и програмом уређења простора, саопштио је одборник ДПС-а у СО Бар Јован Поповић.

 - Локална власт у Бару, на челу са ДПС-ом прошлу годину је завршила низом активности на реализацији инфраструктурних пројеката широм барске општине. Са таквом добром праксом је настављено и у првим данима јануара - поручио је Поповић.

Након реконструкције тротоарских површина у центру града, како наводи, на више локација у граду постављена је и 61 нова клупа у циљу оплемењивања простора, чинећи га функционалнијим и кориснијим за све грађане Бара.

 - Поред уређења парковских површина и пјешачких стаза, у протеклим данима је завршена потпуна реконструкција дијела једне од најпрометнијих саобраћајница у граду, од моста ријеке Жељезнице до Дома здравља. У наредним данима очекује се наставак реконструкције другог дијела ове саобраћајнице до Луке Бар - додао је он.

Чињеница да Влада Црне Горе, каже Поповић, “дискриминише” Општину Бар и издваја минимална средства за реализацију капиталних пројеката, неће успорити развој, јер, како каже, локална самоуправа посвећено и упорно ради на унапријеђењу те општине

- Износи Капиталног буџета Општине Бар се повећавају из године у годину. Тако је износ опредијељен за 2022. годину, пет пута већи од оног који је опредијелила Влада и чини 42% укупног Буџета Општине Бар, односно 10.5 милиона еура - истакао је Поповић.

Према његовим ријечима, овај износ ће бити инвестиран у локалну инфраструктуру.

- Ако уземо у обзир чињеницу да је остварење Буџета Општине Бар у 2021. години износило преко 100%, нема сумње да ће и 2022. година бити упамћена по радовима и инвестицијама на сваком кораку барске општине и да ће Бар спремно дочекати љетњу туристичку сезону - закључио је.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 04:20