Sjednica Skupštine / - PRINTSCREEN/SKUPšTINA CG/YOUTUBE
07/06/2024 u 21:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO) Usvojeni svi zakoni potrebni za dobijanje IBAR-a

Poslanici crnogorskog parlamenta usvojili su večeras još pet zakona čime je zaokružen set zakona potrebnih za dobijanje Izvještaja o procjeni ispunjenosti privremenih mjerila za poglavlja 23 i 24 (IBAR).

Predlog zakona o sprečavanju korupcije usvojen je sa 68 glasova za i tri uzdržana.

Sa 68 glasova za i tri uzdržana usvojen je Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću.

Predlog zakona o medijima podržala su 72 poslanika.

Za Predlog zakona o nacionalnom javnom emiteru - Javnom medijskom servisu Crne Gore glasalo je 68 poslanika, dok su tri bila uzdržana.

Poslanici su većinom od 71 glasa izglasali i Predlog zakona o audiovizuelnim medijskim uslugama usvojen je sa 71 glasom poslanikom.
Predsjednik parlamenta Andrija Mandić kazao je, nakon glasanja, da je ovo velika noć za Crnu Goru.

- Zato što smo pokazali, i pored razlika koje postoje, da možemo da se okupimo oko zajedničkog cilja i da zajedno radimo - rekao je Mandić.

Glasanju u Skupštini prisustvovali su premijer Milojko Spajić, potpredsjednici Vlade Aleksa Bečić i Momo Koprivica, ministarka Evropskih poslova Maida Gorčević, ministarka kulture i medija Tamara Vujović, kao i ministri vanjskih poslova Filip Ivanović i unutrašnjih poslova Danilo Šaranović.
Tok sjednice: 

Poslanici su juče jednoglasno usvojili set zakona iz oblasti pravosuđa.

(VIDEO) Skupština: Poslanici usvojili set zakona potrebnih za dobijanje IBAR-a

Usvojen je predlog Zakona o lobiranju, izmjene i dopune Zakonika o krivičnom postupku, Zakona o sudovima, izmjene i dopune Zakona o Sudskom savjetu i sudijama, izmjene i dopune Zakona o Centru za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu, izmjene i dopune Zakona o Državnom tužilaštvu i izmjene i dopune Zakona o Specijalnom državnom tužilaštvu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

23. septembar 2024 00:16