/ FOTO: IGOR ŠLJIVANČANIN
12/07/2022 u 12:45 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Poslanici pozdravili visok nivo saradnje naše zemlje sa Savjetom Evrope

Predstavnici klubova poslanika u Skupštini Crne Gore sastali su se sa koizvjestiocima Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope za Crnu Goru

Predstavnici klubova poslanika u Skupštini Crne Gore sastali su se sa koizvjestiocima Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope (PSSE) za Crnu Goru u post-monitoring dijalogu Damjanom Kotijeom i Nikosom Tornaritisom, koji borave u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori 11. i 12. jula 2022. godine

- Na dva održana sastanka, koizvjestioci su  informisani o aktivnostima koje je Crna Gora preduzela u pogledu ispunjavanja preporuka i obaveza definisanih u Rezoluciji 2374 (2021) „Post-monitoring dijalog sa Crnom Gorom“, a koju je PSSE usvojila u aprilu 2021. godine. Posebna pažnja, tokom razgovora, bila je posvećena aktuelnim političkim dešavanjima u zemlji, kao i napretku u sprovođenju reformi u ključnim oblastima apostrofiranim u Rezoluciji: nezavisnost pravosuđa, povjerenje u izborni proces, borba protiv korupcije i stanje u medijima- navodi se u saopštenju.

Koizvjestioci su ukazali na važnost saradnje i afirmisanja partnerskog odnosa sa Crnom Gorom, ohrabrujući političke aktere da kroz dijalog nastave sa ključnim reformama neophodnim za dostizanje potrebnog napretka u ovoj fazi post-monitoring dijaloga.

- Poslanici su pozdravili visok nivo saradnje naše zemlje sa Savjetom Evrope, te ocijenili važnim doprinos koji ova organizacija pruža procesu jačanja crnogorskog zakonodavnog i institucionalnog okvira. Takođe su iskazali jasnu posvećenost evropskom putu Crne Gore, kao i spremnost da daju doprinos konstruktivnom dijalogu u pitanjima od značaja u navedenom procesu, sa posebnim akcentom na predstojeća imenovanja u pravosuđu- navodi se u saopštenju.

 Sastancima su prisustvovali poslanici Nikola Rakočević, Boris Bogdanović, Vladan Raičević, Dragan Ivanović, Miloš Konatar, Ivan Brajović i Draginja Vuksanović Stanković. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 04:28