Danijela Đurović / - IGOR SLJIVANCANIN
13/12/2022 u 06:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

POSP otkazan zbog Zakona o predsjedniku: Predsjednica Skupštine ne ide u Strazbur

Đurović je trebalo je da predvodi crnogorsku delegaciju na POSPU-u 14. i 15. decembra u Evropskom parlamentu u Strazburu uz Vladimira Bilčika

Zbog usvajanja Zakona o predsjedniku otkazan je Parlamentarni odbor za stabilizaciju i pridruživanje Evropske unije i Crne Gore (POSP) u Strazburu, saznaje portal Dan.

Kopredsjedavajući POSP-a Vladimir Bilčik, kako saznajemo, je u razgovoru sa predsjednicom Skupštine Danijelom Đurović otkazao dolazak crnogorske delegacije koji je bio planiran za sjutra.

Đurović je trebalo je da predvodi crnogorsku delegaciju na POSPU-u 14. i 15. decembra u Evropskom parlamentu u Strazburu uz Vladimira Bilčika, a bilo je planirano da poslanici Skupštine Crne Gore i Evropskog parlamenta razgovaraju o trenutnom stanju pristupnih pregovora i odnosima između Evropske unije i Crne Gore, u prisustvu predstavnika Vlade Crne Gore, češkog predsjedavanja Savjetu Evropske unije, Evropske komisije i Evropske službe za vanjske poslove.

(VIDEO) Skupština ponovo izglasala izmjene Zakona o predsjedniku

Skupština Crne Gore je juče, glasovima poslanika parlamentarne većine, ponovo je usvojila izmjene Zakona o predsjedniku.

U sali za vrijeme glasanja nijesu bili poslanici Demokratske partije socijalista, Socijaldemokrata, Socijaldemokratske partije, Liberalne partije.

Za izmjene Zakona glasao je 41 poslanik, protiv je bilo troje.

Izmjenama Zakona, koje su predložili poslanici Demokratskog fronta (DF), predviđeno je da će se mandatarom za sastav vlade, ukoliko ga predsjednik države ne predloži, smatrati kandidat koji ima jasnu podršku većine poslanika.

Venecijanska komisija preporučila je da Skupština Crne Gore ne usvaja izmijenjeni Zakon o predsjedniku.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović vratio je Skupštini na ponovno odlučivanje izmjene Zakona koje su usvojene 2. novembra.

Poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović predložio je da se usvoji odluka o razlozima hitnosti da se Zakon objavi u Službenom listu najkasnije dan nakon isteka roka u kojem je predsjednik dužan da donese ukaz o proglašenju.

Skupština je prihvatila taj predlog odluke.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

20. maj 2024 11:32