pregovori oko vlade / - SRDJAN BOLJEVIC
19/10/2023 u 14:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Potpisan sporazum o formiranju vlasti

Kako je predviđeno sporazumom krajem 2024. treba da uslijedi rekonstrukcija kojom će NOVA i DNP ući u Vladu i dobiti jedno potpredsjedničko mjesto i četiri ministarstva

Koalicioni Sporazum o formiranju nove vlasti potpisala je danas većina partija koje će činiti buduću vladu Milojka Spajića, saznaje portal RTCG. Tokom dana sporazum bi trebalo da potpišu i predstavnici albanskih partija.

Sporazum su potpisali budući premijer i lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić te lideri Nove srpske demokratije Andrija Mandić, Demokratske narodne partije Milan Knežević, Demokrata Aleksa Bečić, Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, CIVIS-a Srđan Pavićević.

Sporazum bi tokom dana trebalo da potpišu i lideri pet albanskih partija, tri koje čine Albanski forum: Nik Đeljošaj, Ivan Ivanaj i Ferhat Dinoša i dvije koje su u koaliciji Albanska alijansa: Fatmir Đeka i Genci Nimanbegu.

Sjednice Skupštine na kojima će se birati rukovodstvo parlamenta i nova Vlada trebalo bi da bude održana 26. oktobra.

Novi predsjednik Skupštine biće Andrija Mandić i njegova koalicija "Za budućnost Crne Gore" će dati manjinsku podršku 44. Vladi.

U vladu će Đeljošaj, Đeka i Dukaj

Kako je predviđeno sporazumom krajem 2024. treba da uslijedi rekonstrukcija kojom će NOVA i DNP ući u Vladu i dobiti jedno potpredsjedničko mjesto i četiri ministarstva.

U novoj Vladi PES će imati premijera i 10 ministarstava, Demokrate mjesto zamjenika premijera, potpredsjednika Vlade i četiri ministarstva, SNP dva resora, Albanski forum jedno potpredsjedničko mjesto sa resorom i jedno ministarstvo, Albanska alijansa jedan resor i CIVIS mjesto potpredsjednika.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 01:21