Предсједништво Праве / - Предсједништво Праве
23/01/2022 u 10:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Права Црна Гора: Нема разговора са ДФ-ом док не откажу подршку издајничком меморандуму

Права Црна Гора не поздравља парцијалне и појединачне разговоре као јуче обављени са предсједником ДЕМОС-а Миодрагом Лекићем

На сједници Предсједништва Праве Црне Горе, којом је предсједавао лидер Марко Милачић, заузет је став којим Права Црна Гора одбија најављену могућност састанка на иницијативу ДФ-а док иницијатори састанка не откажу подршку Меморандуму, писаном руком Мила Ђукановића, а прокламованог од стране УРЕ ради рушења Владе и стварања нове парламентарне већине.

 - Заједнички је став да било каквим разговорима са лидерима ДФ-а и СНП-а мора претходити повлачење потписа СНП-а са издајничког Меморандума, повлачење сваког вида подршке том документу и повлачење политике рушења Владе Здравка Кривокапића, политике креиране у кабинету Мила Ђукановића и његових партнера потписаних на Меморандуму - наводи се у саопшртењу ове странке.

Како су истакли, то је прва и најважнија претпоставка свих разговора и сваке иницијативе према већини 30. августа.

Права Црна Гора не поздравља парцијалне и појединачне разговоре као јуче обављени са предсједником ДЕМОС-а Миодрагом Лекићем.

 - Права Црна Гора је заузела став да док год лидери ДФ-а истрајавају на политици подршке Меморандуму, дестабилизацији 30. августа и рушењу Владе, могу окупљати само УРУ, СНП и коалиционе партнере ДПС-а, који су потписници Меморандума на коме је заснован пројекат рушења изборне воље грађана. Посао одбране изборне воље морају да воде и заврше оне политичке снаге у Скупштини и ван ње које нису кокетирале са издајничким Меморандумом, снаге у Скупштини и Влади, међу грађанима и у друштву - додају из Праве.

Предсједништво је закључило да се Права Црна Гора може одазвати само позиву за одбрану 30. августа, што свакодневно и чинимо на црногорским улицама, а не никако позиву на „чајанку од нане“, за легитимисање Меморандума који је потписао СНП, а подржао ДФ, као и политику рушења Владе, политику коју води Мило Ђукановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 12:57