FOTO: Vlada CG / - FOTO: VLADA CG
24/01/2024 u 12:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Puna podrška Mađarske, Holandije i Bugarske na EU putu

Premijer se zahvalio na pomoći i akcentovao da su iskustva Bugarske u procesu pregovora sa EU od velike važnosti za Crnu Goru

Predsjednik Vlade Milojko Spajić se sastao sa ambasadorima Mađarske, Holandije i Bugarske.  Tokom sastanka sa mađarskim ambasadorom Jožefom Neđešijem konstatovano je da su bilateralni odnosi odlični i da nema nikakvih otvorenih pitanja.

Mađarska daje punu podršku Crnoj Gori na evropskom putu i raduje se ulasku naše zemlje u EU.

Premijer Spajić se zahvalio ambasadoru na pomoći.

- Posebno je važno to što iz Mađarske imamo ekspertsku podršku na dužem periodu, jer to stvara dugotrajniji efekat i od velike je važnosti za našu administraciju - kazao je Spajić.

Intenziviranje već dobrih odnosa sa Kraljevinom Holandijom vrlo je važno za Crnu Goru, istaknuto je u razgovoru predsjednika Vlade sa ambasadorom Joustom Reintjesom.

image

FOTO: Vlada CG

- FOTO: VLADA CG

Poseban prostor postoji za snaženje ekonomske saradnje u infrastrukturnim projektima, energetskom sektoru, poljoprivredi i prehrambenoj industriji.

- Infrastruktura je ključ za napredak, jer su najrazvijenije zemlje prvo gradile savršenu saobraćajnu povezanost. Zato je to prioritet i želimo da što prije završimo sve kapitalne saobraćajne projekte - rekao je premijer Spajić.

Ambasador Reintjes je naglasio veliku želju njegove zemlje da pomogne Crnoj Gori na evropskom putu, ali i u ekonomskim pitanjima.

image

FOTO: Vlada CG

- FOTO: VLADA CG

Posebno je naglašena mogućnost saradnje u oblasti pomorskog saobraćaja.

Tokom razgovora bilo je riječi i o najavljenoj Međuvladinoj konferenciji, kao i sjajnim rezultatima 44. Vlade, kojim se ubrzava put ka EU.

Bolja putna povezanost dodatno će ojačati odlične odnose Crne Gore i Bugarske, istaknuto je tokom sastanka premijera Spajića sa ambasadorom Stefanom Dimitrovim.

U razgovoru je ocijenjeno da je važno otvoriti direktnu avio-liniju Podgorica – Sofija, što bi pomoglo da se uveća ekonomska, ali i turistička saradnja.

Ambasador Dimitrov je konstatovao da je 44. Vlada za dva i po mjeseca uradila značajne stvari i ponovio da će Bugarska pružiti punu podršku na EU putu.

Premijer se zahvalio na pomoći i akcentovao da su iskustva Bugarske u procesu pregovora sa EU od velike važnosti za Crnu Goru.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 10:40