Branislav Radičević, odbornik Pokreta Evropa sad u Skupštini Glavnog grada / - FOTO: PES
25/07/2024 u 20:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Radičević: Ako se ne plaši suda građana, Milatović da raspiše vanredne predsjedničke izbore

Branislav Radičević, odbornik Pokreta Evropa sad u Skupštini Glavnog grada, pozvao je predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića da "akos e ne plaši suda građana raspiše vanredne predsjedničke izbore".

- Nakon što se u jednom video obraćanju javno iz Pariza legitimisao kao autor jučerašnje prekompozicije vlasti sa DPS-om u Podgorici, u drugom video obraćanju predsjednik Milatović je konstatovao da onaj ko je dobro radio nema potrebe da se plaši izbora. Shodno tom zaključku, očekujemo da ukoliko se ne plaši izbora i suda građana, Milatović raspiše i vanredne predsjedničke izbore - navodi Radičević u saopštenju.

Dodaje da pošto građani Milatovića nisu glasali da sprovodi politiku Darka Pajovića, a od svojih odbornika pravi političke nasljednike Draga Đurovića i Stevana Džakovića, biće vrlo zanimljivo koliko je predsjedniku države ostalo od 222 hiljade građana.

(VIDEO) Milatović: Vraćanje mandata građanima Podgorice ispravan način razrješenja krize

- Da poređenje sa Pajovićem nije slučajnost, najbolje je opet potvrdio Milatović, koji na isti način kao nekadašnji lider Pozitivne i partijski drug Dritana Abazovića, sebe legitimiše kao vođu "trećeg puta".Građani vrlo dobro pamte na kojem političkom polu je završio Pajović, a kako su prošli oni odbornici koji su sa DPS-om skraćivali mandate, a koristili iste argumente kao Milatović i njegovi odbornici iz Pokreta za Podgoricu. Međutim, za razliku od Pajovića koji je zbog svog djelovanja dobio unapređenje i ambasadorsku funkciju od DPS-a, Jakov Milatović je zbog saradnje sa tom partijom potpuno izgubio svoj izborni legitimitet - zaključuje on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
07. septembar 2024 00:55