/ - Фото: Радничка партија
28/04/2022 u 16:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Радничка партија исказује пуну подршку бившим радницима МА

Претходна власт одговорна је за суноврат великог броја компанија, наводе они

Радничка партија исказује пуну подршку бившим радницима компаније Монтенегро ерјалнз који су и данас протествовали због неисплаћених седам зарада и неповезаног радног стажа чак од 2017. године.

(ВИДЕО) Бивши радници Монтенегроерлаjнза блокирали саобраћајницу ка Аеродрому Подгорица

-Протести радника, блокаде саобраћаја, опште незадовољство у друштву слика је и прилика рада досадашњих влада ДПС-а и експертске владе Дритана Абазовића и Здравка Кривокапића која је обећавала много, а испунила готово ништа. Поставља се питање због чега је сада већ бивша Влада остала глува на захтјеве радника МА. Добро је познато да је непуна трећина запослених МА свој ангажман нашла у новоформираној компанији, на  нетранспарентан начин, док су остали радници препуштени сами себи. Игнорисање испуњавања законских обавеза радника више је него дрзак став Владе, чији циљ постојања би требало да буде задовољан радник адекватно плаћен за посао који обавља. Призор који дочекује путнике и летачко особље није нешто што може да дозволи било која земља, а камоли једна туристичка дестинација као што је Црна Гора- наводе у саопштењу.

Додају:"Претходна власт одговорна је за суноврат великог броја компанија, али то не значи да нова власт ако стварно постоји због грађана и за њихово боље сјутра треба да затвата очи и селективнио бира коме ће помоћи коме не".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 03:05