Mileta Radovanić / - MILETA RADOVANIć (FOTO: URA)
12/06/2024 u 14:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Radovanić: Odbijanjem "Stana za sve" Vlada pokazuje da ne mari za probleme građana

Davanjem negativnog mišljenja na Predlog zakona o osnivanju Fonda "Stan za sve", koji je URA predao u skupštinsku proceduru, Spajićeva Vlada još jednom pokazuje da ne mari za oko 40 hiljada porodica u Crnoj Gori koje nemaju riješeno stambeno pitanje, rekao je generalni sekretar URE Mileta Radovanić.

Radovanić ističe da je očekivao konstruktivniji odnos Spajićeve Vlade i da će i ona dati svoj doprinos kako bi se omogućilo građanima koji nemaju svoj stan da do svog krova nad glavom dođu po duplo povoljnijim cijenama od tržišnih, odnosno 900 eura po metru kvadratnom.

On je pozvao Vladu Crne Gore da se mane očiglednih političkih sujeta i kalkulacija, jer, kako kaže, kada je ovako veliki problem u pitanju interes građana mora biti na prvom mjestu.

- Građanski pokret URA trenutno realizuje javne rasprave nakon kojih će na osnovu predloga zainteresovanih građanki i građana i stručne javnosti predložiti amandmane na prvobitni Predlog zakona o Fondu STAN ZA SVE. Takođe, u potpunosti smo otvoreni za predloge i svih drugih političkih subjekata, jer nam je cilj samo jedan, rješavanje stambenog pitanja za veliki broj građana koji nijesu u prilici da ga riješe- naglasio je Radovanić.

- Konstruktivnost koju ne pokazuje Spajićeva Vlada, pokazao je veliki broj poslanica i poslanika u Skupštini Crne Gore, a koji su spremni da daju svoj doprinos da dođemo zajedničkim snagama do što boljeg zakonskog rješenja. Zato i očekujem, ako ne 81 glas, onda makar ubjedljivu većinu u Skupštini Crne Gore za usvajanje Zakona o osnivanju Fonda STAN ZA SVE- zaključio je Radovanić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. jun 2024 12:44